Motivaation moottorit

Yksi yritysjohdon ikuisista haasteista on, miten motivoida työntekijöitä. Motivoitunut ihminen kun saa aikaan päivän työt tunnissa. Itse näen motivaation olevan huipussaan, kun ihminen saavuttaa oman flow-tilansa. Wikipedia määrittelee flown näin:

Flow-kokemuksessa ihminen paneutuu koko kapasiteetillaan keskittyneesti tavoitteelliseen toimintaan sulkien kaiken muun tietoisuudestaan. Optimaalinen flow-kokemus syntyy, kun ihmisen taidot vastaavat käsillä olevaa haastetta ja hän on kiinnostuneesti paneutunut ko. aktiviteettiin. Psykologi Mihály Csikszentmihalyi on tutkimuksissaan todennut ihmisten olevan onnellisimmillaan juuri tällaisina hetkinä elämässään.

Haasteena on löytää juuri ne asiat, jotka kutakin henkilökohtaisesti motivoivat. Muistuu mieleeni eräs epäonnistunut motivointiyritykseni:

Olimme kotihallituksen kanssa kävelylenkillä ja yritin kovasti motivoida lenkkikaveria juoksemaan. Vaikka miten perustelin, ei tossu noussut yhtään reippaammin. Sitten soi puhelin. Kotihallituksen tilaama kaljakuorma oli saapunut ja odotti pihassamme. Loppumatka juostiin niin kovaa kuin päästiin.

Se ei ole tärkeää, mitä teet. Tärkeintä on, mitä tekeminen tekee sinulle.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.