Toistaiseksi voimassa olevat Jäähyväiset

Olen päättänyt lopettaa tämän blogin. Tai en lopettaa, mutta laittaa sen jäähylle. Tai en jäähylle, vaan hyllylle, odottamaan, että sitä tarvitaan taas.

Ensimmäistä kertaa ikinä olen tänä syksynä jättänyt kirjoituskertoja väliin. Se kertoo siitä, että joku muu asia on ollut tärkeämpi. Tämä pitää varmasti paikkansa, mutta se kertoo myös ajatusmaailman muutoksesta. Ihmisellä on nimittäin aina aikaa sille, mitä todella haluaa tehdä, muuta on turha väittää.

Blogi on antanut minulle sanoinkuvaamattoman paljon. Se on poikinut tapaamisia, puhe-, kirjoitus- ja luentopyyntöjä. Se on toiminut keskustelunavajaana, jäänmurtajana, tsempparina, vaikeiden asioiden esiintuojana, erottautumiskeinona ja ylpeyden aiheena.

Blogi on tuonut elämääni työtä, tuskaa, iloa, naurua, itkua, taistelua, voittoja, häviöitä, fanikirjeitä, stalkkereita, uusia tuttavuuksia ja se on avannut ovia, joiden en olisi muuten tiennyt edes olevan olemassa.

Blogi on antanut sen, mitä sillä oli annettavaa ja nyt on aika keskittyä toisiin asioihin. Vanhasta on uskallettava päästää irti, kun sen aika on, koska uudessa piilee aina mahdollisuus.

Ei mitään rimpuloita -blogi, Suomen ainoa teollisuusblogi on tänään 4 vuotta, 5 kuukautta ja 23 päivää vanha ja siinä on julkaistu 206 artikkelia. Otan blogin taas hyllyltä, kun näyttää, että sille on käyttöä (ja olisi hyvä, jos minulla olisi jotain sanottavaa). Päättömät ideat, kreisit messuosastot, uudet kotisivut ja muut kehitteillä olevat jutut eivät häviä mihinkään ja luulen, että blogi tulee olemaan edelleen paikka, jossa niistä kerrotaan.

Kiitos teille lukijoille, joita ilman yksikään blogi ei ole mitään. Jokainen palaute, kommentti, jako, tykkäys ja twiitti on ollut minulle yhtä tärkeä kuin ilma, jota hengitän. Ilman niitä tehty työ olisi tuntunut merkityksettömältä.

Hätä ei ole tämän näköinen! Palaan näppäimistölle jonakin päivänä, yllätän teidät. Siihen saakka, nämä ovat jäähyväiset.

Kiitos rakas blogi kaikesta, mitä olet minulle antanut <3

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

22 vastausta artikkeliin Toistaiseksi voimassa olevat Jäähyväiset

 1. Anne sanoo:

  Kiitos, Minna! Blogiasi on ollut ilo seurata.

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Paljon kiitos ja kiitos myös teille aktiivisille lukijoille!

 2. Antti sanoo:

  Kiitos hyvästä blogista; äkkiä se aika on mennyt!
  Toivottavasti palaat joskus linjoille – vaikka vain satunnaisesti.

  Mukavaa ja tuloksekasta syksyä & jatkoa!

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Paljon kiitos ja samaa toivotan sinulle! Lupaan, että palaan vielä! 😀

 3. Elina Arasola sanoo:

  Viisas päätös. Jonka voi tehdä uudelleen ja toisin tarpeen vaatiessa, kuten itsekin totesit. Julkaisutahti on ollut haastava myös lukijalle, joten paussi on varmasti paikallaan.

  Ihan tuli pakotettu tarve vähän tuumata, mitä blogi on antanut itselle, yksittäiselle immeiselle ja lähialueen pienemmän kaliiperin yrittäjälle. Se on mahdollistanut uteliaalle kiinnostavan kosketuspinnan aivan eri toimialan yrityksen arkeen. Se on lisännyt peilauspintaa omiin vastaaviin askereisiin (markkinointi, myynti, viestintä, suhdetoiminta yms). Se on avannut silmiä faktalle, että haasteet ja tekeminen on aikalailla samoja vaikka bisnesmittasuhteet olisi erilaiset. Kynnys olla yhteydessä Sinuun, suositella teitä tai mainita Ferroplanista on laskenut kuin lehmän häntä.

  Suuri kiitos kaikesta edellä mainitusta. Kiitos myös tilaisuuksista toimia pariin otteeseen vieraskynänä. Koskapa vietämme parasta aikaa Hyvien Sanojen Viikkoa, päätän sanoihin: Hyvä sä! Jatka vaikuttamista uusin konstein.

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Vitsit, super paljon kiitos Elina! 🙂 Jos olen onnistunut antamaan noista asioista edes murto-osan, en voisi olla iloisempi ja ylpeämpi. Samoin olen saanut minä sitä peilauspintaa teiltä muilta, joiden kanssa ollaan oltu yhteydessä blogin takia tai siitä huolimatta.

   Kyllä sellainen kutina jää, että comeback tehdään vielä joskus!

 4. Voi ei! Siinäkö se sitten oli? No, onneksi vaan hyllyllä.

  Blogianne on ollut erittäin mukava seurata juurikin sen säännöllisyyden vuoksi. Tämän syksyn poikkeava ilmestymistahti on tullut huomioitua.

  Tätä tulee kieltämättä ikävä, mutta uskon, että kyllä hyviä juttuja tulee jatkossakin tälle sivulle.

  Isot tsemppipeukut!
  t. Wille 😉

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Se oli siinä! No ei vaan, kuten sanottua, paluu on väistämätön.

   Kiitos palautteesta ja ihan hyvä, että on huomattu, koska mietin, että huomasikohan kukaan edes, etten julkaissut 😀

   Hyviä juttuja on luvassa ja niistä kerrotaan varmasti täällä. Ja kun kirjoitus-flow iskee, täältä pesee taas! Aikansa kutakin ja nyt on edessä uusi aikakausi ja uudet haasteet. 😉

 5. Hei Minna! Todella harmi, että jäät tauolle, mutta ymmärrän yskän! Hienoa, että olet jaksanut näinkin kauan. Tosi pirteitä ja hauskoja juttuja. Ovat kannustaneet ja antaneet uutta intoa omiinkin tekemisiin! Hyvää syksyn jatkoa ja onnea ja menestystä!!!! T. Leena 🙂

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Tuhannet kiitokset Leena ja on todella hienoa kuulla, jos jutut ovat innostaneet muitakin kuin meitä! 🙂

   Kiitos samoin, oikein hyvää syksyn jatkoa ja törmätään taas vaikka messuilla!

 6. Teija Pesonen sanoo:

  Kiitos Minna blogistasi tähän asti! Blogisi on ollut inspiroiva ja usein ilahduttava, kiitos siitä. Olet kyllä huippu ja ihailen tarmokkuuttasi ja rehellisyyttäsi itseäsi kohtaan. Mahtavaa syksyä!!!

  • Minna Patosalmi sanoo:

   No hei Wau ja kiitos sanoistasi Teija! Miten hienoa, jos voin jotakin inspiroida. 🙂 Kiitos samoin, loistavaa syksyä sinullekin!

 7. Jari sanoo:

  Harmin paikka! Blogiasi on ollut erittäin mukava seurata, toivottavasti se jatkuu tulevaisuudessa! Onneksi selvästi jossain muodossa pääsee lukemaan jatkossakin! 🙂

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Kiitos palautteesta Jari! Pakko myöntää, että viime viikkoina on pariin otteeseen tullut mieleen ajatus: “Tästä asiasta haluan kertoa blogissa!” tai “Tästä tulisi hyvä juttu blogiin!” ja sitten, ai niin, minähän lopetin sen blogin toistaiseksi… Toisin sanoen näyttää siltä, että nyt kerätään vähän voimia ja ideoita ja artikkelipankkia ja sitten julkaistaan taas. Kyllä minä vielä palaan! 😀

 8. SipeK sanoo:

  Kaikki blogisi on koluttu läpi, epäsännöllisen säännöllisesti. Ikinä en ole kommentoinut, mutta nyt on pakko kiittää siitä työstä jota olet vuosien varella jaksanut tehdä. Blogiasi oli hauska lukea, ja imin siitä vinkkejä myös itselleni. Käyn välillä tsekkaamassa, jos vaikka jotain “helmiä” välillä irtoaisi blogiisi, jonka olet hyllyttänyt. Hauskaa loppusyksyä!
  SipeK

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Tuhannet kiitokset palautteesta, se merkitsee minulle todella paljon! 🙂

   Olen saanut “lopettamispäätöksen” jälkeen paljon postia ja nyt alkaa vaikuttaa siltä, että kyllä se on vaan jatkettava, lisäksi aiheitakin tulee koko ajan mieleen.

   On todella hienoa kuulla, jos olet voinut hyödyntää tekemiämme juttuja omassa työssä/elämässä, tämän parempaa palautetta en voisi toivoakaan!

   Kiitos samoin, oikein hyvää syksyä ja lähestyvää talvea sinulle!

 9. Kiitos Minna hienosta blogista!

  Sitä on ollut ilo seurata vuosien varrella. Raikkaita näkökulmia, silmien avausta, perinteiden kyseenalaistamista, visioita…jne.

  Ehkä vielä joskus saamme lukea SATB vol.2:sta 🙂

  Menestystä!

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Kiitos hienosta palautteesta ja kiitos sinulle mukana pysymisestä! 🙂

   Kuten sanottua, paluu on väistämätön, ennemmin tai myöhemmin! 😀

 10. Samas sanoo:

  Kiitos blogista! Olen lukenut monia kirjoituksia ja ne ovat olleet kyllä mielenkiintoisia.

 11. Kiitos, Minna! Blogiasi on ollut ilo seurata.

 12. Tian sanoo:

  Kiitos hyvästä blogista; äkkiä se aika on mennyt!