Sähköpostiko kannattaa avata vasta kymmeneltä?

black iphone 5 on white surface

Mitä tapahtuu, kun avaat sähköpostisi?

Tästä pääset lukemaan alkuperäisen artikkelin, jossa kerrotaan miten välttää sähköpostin kiroukset. Tässä kuitenkin tiivistys aiheesta: koittaa aamu, sähköposteissa sinulta luultavasti kysytään, pyydetään tai vaaditaan jotain – vedät johtopäätökset ja ryhdyt toimimaan. Työaikasi kuluu reagointiin. Tämä voi johtaa siihen, että et voi itse kontrolloida sitä, miten työaikaasi käytät. Hallinnan tunteen puute aiheuttaa tunnetusti stressiä ja ylimääräistä kahvinjuontia.

Päivän aloitustavalla on suuri merkitys, sillä se vaikuttaa luonnollisesti koko loppupäivän kulkuun. Jos aloitat päiväsi reagoimalla kaikkeen sähköpostissa odottavaan, olet ison osan työpäivästä reaktiivisessa mielentilassa, jossa hallinta ajastasi ja huomiostasi on muilla.

Vireystila, mieliala ja tahdonvoima vaihtelee päivän mittaan. Jos olet aamupäivän tunteina, kannattaa tämä aikaikkuna käyttää tärkeimpien tai vaikeimpien töiden tekemiseen. Älä siis haaskaa parhaita työtunteja sähköpostiin, ellei se ole sinun tärkein työtehtäväsi. Sen sijaan, kokeile tätä menetelmää sähköpostisi käsittelyyn.

Mitä kannattaa tehdä sen sijaan?

Työpäivän voi aloittaa viiden minuutin päiväsuunnittelulla: katso kalenteriasi ja tehtävälistaasi ja mieti mitä sinun pitää tehdä tänään. Tämä yksinkertainen tapa virittää aivosi aktiiviseen tilaan, jossa päätät itse mikä on tärkeää ja miten käytät aikaasi. Tämän seurauksena on tunne siitä, että sait tärkeitä asioita aikaan sen sijaan, että olet juossut tulipaloja sammuttelemassa. Loppuun tiivistys: sähköposti, joka on odottanut koko yön, voi hyvin odottaa vielä tunnin tai kaksi lisää.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.