Tarina sammakonpoikasista

Kun kollegasi, vaimosi, miehesi, koirasi ja anoppisi tuntuvan keksivän tekemisistäsi vain huonoa sanottavaa, on aika muistella legendaarista tarinaa sammakonpoikasista:

Olipa kerran joukko sammakonpoikasia, jotka halusivat järjestää kilpajuoksun. Heidän tavoitteenaan oli päästä korkean tornin huipulle. Paljon väkeä oli kerääntynyt paikalle katsomaan juoksua ja kannustamaan kilpailijoita. Juoksu saattoi alkaa.

Kukaan katsojista ei oikein tosissaan uskonut, että sammankonpoikaset pystyisivät pääsemään korkean tornin huipulle asti. Kuului vain sellaisia lausahduksia kuin

– Oi kuinka rankkaa, ne eivät varmaan koskaan pääse perille!

– Eivät ne onnistu, torni on aivan liian korkea.

Sammakonpoikasia alkoi keskeyttää, paitsi yksi, joka kiipesi yhä ylemmäs. Ihmiset huusivat edelleen

– Se on aivan liian rankkaa, kukaan ei pysty siihen!

Yhä useampia sammakonpoikasia väsyi kesken ja luovutti, mutta yksi vain jatkoi kiipeämistään yhä korkeammalle. Se ei kerta kaikkiaan halunnut luovuttaa.

Lopulta kaikki muut olivat lopettaneet kiipeämisen, paitsi se yksi sammakko, joka valtavin ponnistuksin saavutti ainoana tornin huipun. Nyt kaikki kanssakilpailijat halusivat luonnollisesti tietää, miten se kykeni siihen. Yksi meni kysymään sammakolta, miten se oli pystynyt näin valtavaan suoritukseen ja päässyt maaliin saakka.

Silloin kävi ilmi, että voittaja oli kuuro.

Toisinajattelijan rooli ei ole helppo. Ferroplanin ajatusmaailmaa johtaa kuitenkin toimitusjohtaja Pentti Patosalmen lausahdus:

Kun teet eri tavalla kuin muut, teet sen paremmin. 

Sanojen voimaa on syytä ajatella, ne vaikuttavat tiedostamattomallakin tasolla tekemisiimme. Ole siis yksinkertaisesti kuuro, kun joku sanoo sinulle, ettet pysty saavuttamaan jotakin. Ole aina positiivinen ja ajattele: Myös minä pystyn siihen!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.