Nolojen tilanteiden nainen

Toisten mokille on hirveän hauska ja helppo nauraa, joten listaan vaihteeksi omia työelämän ja muitakin mokiani naurettavaksi.

Tarjoilijana

Olin tarjoilijana hotellissa Englannissa, jossa englantilaiseen tapaan höyryävän kuumaa teetä juotiin aina aamiaisella. Tee tarjoiltiin teräspannusta, joka kuskattiin asiakkaille pöytään tarjottimella. Eräänä aamuna pannu luiskahti käsissäni olevalla tarjottimella ihan reunalle ja poltti sormia äkkinäisen ikävästi. Seurauksena oli outo auuuu-huudahdus ja tarjottimella olleen aamiaisen kaunis ja korkea ilmalento ravintolan lattialle. Ehkä se näytti ja kuulosti hauskalta, koska asiakkaat repesivät nauramaan. Sen sijaan meikänainen keräili itseään ja aamiaista lattialta.

Sihteerinä

Lomitin kesätöikseni sihteeriä. Töihini kuului reskontrien hoitoa, asiakaskahvituksia, yleisiä toimistotöitä ja puhelimeen vastaamista. Sisäistin tehtävät kesätyöntekijän innolla niin hyvin, että puhelimen soidessa vastasin siihen en omalla, vaan sihteerin nimellä. Samassa huoneessa olleella kollegalla oli hauskaa.

Opiskelijana

Valmistelimme koulukaverin kanssa ryhmätyön esitystä tekemällä kalvoja. Olin ostanut uuden, mustan, permanent-kalvotussin kirjakaupasta, mutta tussi ei ottanut toimiakseen. Tästä suivaantuneena päätin laittaa kynän ruotuun ravistelemalla sitä oikein kunnolla. Ilmassa. Laajassa kaaressa. Ilman korkkia. Tulos: pöytä, tuolit, kaverin uusi beige kevättakki, reppu ja uudet farkut permanent-kalvotussin peitossa. Itse sain yhden pienen pisaran omaan paitaan. Itseä nauratti, kaveri itki ja pesulalasku valkaisuineen maksoi mitä maksoi.

Kokkina 

Yläasteella kotitaloustunnilla tehtiin kanankoipia. Jokainen keittiöryhmä laittoi omat kanankoipensa omassa lasivuoassa yhteiseen isoon uuniin. Siellä kanat muhivat iloisesti, kunnes minätyttö lähdin tarkastamaan kypsyysastetta. Otin varovasti oman ryhmäni vuoan uunista ulos, jolloin yllätyksekseni uunin ritilä lähti liukumaan mukana, ja kaikkien muiden lasivuoat murskautuivat lattialle koipineen päivineen. Joku onneton luokkatoveri oli heittänyt tunnin alussa reppunsa uunin viereen lattialle, ja tuloksena oli medium kanankoipi lasimurskalla, koulureppupedillä ála Minna. Maistuis varmaan sullekin. 

Remontti-Reiskana

Olin seurustellut avopuolisoni kanssa noin vuoden verran, kun hän osti oman asunnon, jonka keittiöremonttia tarkkana miehenä harkitsi kovasti. Lopulta hän päätyi vain vaihtamaan kaappien ovet, koska kaikki oli muuten ihan kunnossa. Oli, ennen kuin meikäreiska tuli jeesaamaan remontissa. Päätin olla oikein ahkera ja avulias, kun miehen vanhemmatkin olivat paikalla auttamassa. Aloin irrotella rumia tummanruskeita tarroja keittiön seinäkaakeleista, ja sainkin yhden irti, mutta samalla lähti jotain muutakin irti. Nimittäin koko seinällinen kaakeleita tuli alas ja murskaantui tiskipöydälle. Ja niin päätös täydellisestä keittiöremontista oli tehty. Samoin kuin lähtemätön vaikutus appivanhempiin!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Nolojen tilanteiden nainen

  1. Päivitysilmoitus: Nolojen tilanteiden nainen vol 2. | Ferroplan Blogi