Tsemppitalkoisiin mars!

Tällä viikolla pääsen toteuttamaan yhden blogitavoitteistani. Saan esitellä teille vieraskynäilijän, innovatiivisen ja innostavan, upean Elina Arasolan, joka on tehtaillut aivan teitä varten tsemppiaiheisen tekstin, joka uppoaa ainakin meikäläiseen kuin häkä. Todetkaa itse ja nautiskelkaa: (ja muistakaa myös kommentoida!)

 

Hyvä sä!

Oletko huomannut, että toisen tsemppaamisesta tsemppaantuu itsekin. Kun kehuu ja kiittää, saa jättihyvän mielen. Mikä häveliäisyys tai lusmuloinen meitä estää tekemästä useimmin tätä hyvää? Sehän sataa suoraan omaan ja firman laariin.

Henkilöstö, siis se, joka tekee tuloksesi, toivoo tsemppiä ja huomiota, muulloinkin kuin tiukoissa paikoissa, firman bileissä ja kehityskeskusteluissa. Esimiehet ja HR kaikkialla miettii kuumeisesti, minkälaisilla investoinneilla saisi enemmän hyötyä väestään.

Asiaan on kuulkaas varsin helppo ratkaisu. Paljastan nyt ennenkuulumattomat konstit jokapäiväisiin tsemppaantumisiin. Suoraan sinne työarkeen – keskelle kaikkea. Erillisiä tilaisuuksia ei tarvitse tätä varten järjestää.

 

Huomaa. Pysähdy. Anna aikaa. Osoita arvoa.

Kannusta. Katseella tai eleellä. Pienet sanat. Löydä hyvä. Anna osata.

Hyvää työtä! Well done. Hyvin sä vedät! Huippua! Olet taitava.

Kysy. Ole kiinnostunut. Tiedä. Tunne.

Miltä tuntuu? Sujuuko? Onko jotain mitä tarvitsisit? Voinko auttaa?

Anna syy osata hyvin ja onnistua. Luo merkityksiä.

Mahdollista. Kuuntele. Ota huomioon.

 

Luithan hitaasti ja ajatuksella? Siten, että iskostui selkäytimeen kertalaakista.

Suomi on mukana Työelämä2020 –hankkeessa. Sovitaanko, että kannamme pikkukortemme kekoon oheisella reseptillä? Eikä me pienet poijaat ja tyttölöiset takerruta seikkaan, kenellä on minkäkinkokoiset saappaat tai titteli tilinauhassa. Milloin muuten sanoit pomollesi viimeksi kannustuksen sanan? Tai työkamullesi? Entä asiakkaallesi?

Ja jotta sinulta ei hauskuutta puuttuisi, sano joka aamu peilikuvallesi ”Huomenta kultaseni, olet hyvä”. Takaan, että hymy irtoaa. Kenellä mistäkin syystä.

PS. Bongasitko sunnuntaina 19.1. Hesarin kolumnin palautteen antamisesta? Mm. hampurilaismalli joutaa epäterveellisten antimien listalle. Muitakin hyviä neuvoja oli tarjolla. Asian arkipäiväistämiseksi ehdotan, että herkistetään ajattelukoneistot mieluummin tsemppaamiselle, kuin turhan viralliselta kuulostavalle palautteen antamiselle. Jospa sellaisella pikkuviilauksella asia istahtaisi paremmin suomalaiskansalliseen työn tuoksintaan.

Ole hyvä.

Elina Arasola

SmartUp Oy

Kirjoittaja on simplismiin hurahtanut kehittämisen moniottelija, jonka missio on saada ihmiset ja yritykset hyödyntämään osaamistaan paremmin.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin Tsemppitalkoisiin mars!

  1. Päivitysilmoitus: Uudenuutukainen | Ei mitään rimpuloita -blogi