TET-challenge

Olen muokannut otsikkoa yleisön pyynnöstä 11.9.2014 klo 20.03 ja pyydän anteeksi aikaisempaa mautonta otsikkoani. Kiitos kaikille vilkkaasta keskustelusta ja kannanotoista!

Tapahtui eräänä päivänä muutama viikko sitten, että firman ovesta paukkasi sisään pari reipasta nuorta miestä kyselemään TET-paikkoja. (Ilolla voin todeta, että kollaamiseni pitkin poikin paikallisia kouluja on tuottanut sen verran tulosta, että TETtiläiset ovat löytäneet Ferroplanin. Se on mukavaa se (edit 12.9.14 10.45)).

Tunnistin toisen kaveruksista pojaksi, jonka kanssa otimme matsin jos toisenkin Orin hampaat -yritysideakisan aikana. Siitä mieleni kirkastui: Hienoa, että pojat ovat lähteneet oma-aloitteisesti hakemaan paikkoja itselleen! (Saamme säännöllisesti soittoja äideiltä, jotka kyselevät työharjoittelupaikkoja jälkikasvulleen (edit 12.9.14 10.55)).

Pojat täyttivät hakemukset ja lupasimme palata asiaan. Tein mielessäni päätöksen, että haluan ottaa juuri tämän itselleni haastavan tyypin meille ja antaa hänelle mahdollisuuden näyttää, että hommat hoituvat.

Viikkoa myöhemmin Secretary traineemme Miia sai puhelun. Juuri tämä valitsemani kaveri soitti kyseli, miksei paikoista ole kuulunut mitään. Miia kertoi, että hänet on valittu meille TETtiin ja saa lisätiedot koulusta. Siihen poika totesi, että pääseehän hänen kaverinsa meille myös samaa aikaan. Miia vastasi, ettemme valitettavasti voi ottaa kuin yhden koululaisen kerrallaan. Tähän poika totesi ykskantaan, ettei hänkään sitten tule ja löi luurin korvaan.

Että sellaista tällä kertaa. Myöhemmin saimme koulusta pahoittelut pojan käytöksen johdosta, mutta mitä mieltä olette, oliko vahinko jo tapahtunut?

Haluaisin kysyä teiltä, viisaat lukijani: Olenko kohtuuton, kun oletan 15-vuotiaan pystyvän hoitamaan TET-paikan hankinnan ja TETin suorittamisen normaalein käytöstavoin alusta loppuun? Olenko kohtuuton, kun oletan, että 15-vuotiaan pitäisi osata ajatella muutaman vuoden päähän, kun on hakemassa oikeaa työharjoittelu- tai työpaikkaa (edit 12.9.14 10.47)? Mitä voisin tehdä auttaakseni tällaisia tapauksia? Kuinka monta mahdollisuutta pitää antaa?

P.S. Olemme tästä tapauksesta huolimatta löytäneet meille oikein hyviä TETtiläisiä, jos teitä alkoi jo huolestuttaa tilanne. 🙂 Kuulisin mielelläni myös muiden kokemuksia aiheesta!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

127 vastausta artikkeliin TET-challenge