Etukuva

Yhdyskuntatekniikan näyttely 10.-11.5.2017 MESSUTIEDOTE
Ferroplan edelläkävijä vedenpuhdistuksessa:

Pohjavedenpuhdistus onnistuu ilman kemikaaleja


Ferroplan on kehittänyt pitkään luonnonmukaista pohjavedenpuhdistusta ja omaa ns. Natwat-tekniikkaa. Menetelmässä rauta ja mangaani poistetaan vedestä monivaiheisesti hapettamalla, strippaamalla sekä suodattamalla biologisesti ja mekaanisesti. Prosessi toimii luonnollisesti ilman lisäkemikaaleja, mistä johtuen laitos on käyttökustannuksiltaan edullinen.

Prosessi parantaa merkittävästi veden haju- ja makuominaisuuksia sekä terveysvaikutuksia. Huuhteluvedet eivät sisällä haitallisia kemikaaleja tai niiden yhdisteitä, joten luonnosta raakaveden mukana pumpattu ainesosa voidaan myös palauttaa sinne.

Useita tyytyväisiä asiakkaita
Ferroplan toteutti Mäntsälään Nivos Vedelle Lukon vesilaitoksen saneerauksen vuoden 2016 aikana. Vanhaa laitosrakennusta laajennettiin ja lipeäalkalointi korvattiin Ferroplanin Natwat-tekniikalla. Laitos tuottaa ensiluokkaista vettä mäntsäläläisille jopa 1500 m³ päivässä.
Ferroplan toimi pääurakoitsijana Nastolassa sijaitsevan Villähteen vedenkäsittelylaitoksen alkalointisaneerauksessa keväällä 2014. Villähteen vedenkäsittelylaitoksen ongelmana oli korkea vapaan hiilidioksidin pitoisuus ja tästä johtuen pH-arvon alhaisuus. Ferroplan toimitti laitokselle mittatyönä tehdyn NWA-ilmastimen, jolla saadaan poistettua tehokkaasti vapaata hiilidioksidia ja samalla nostettua veden pH-arvoa. Laitoksen tuotto on 20 m3 tunnissa.

Lisätietoja: Cleantech Process Manager Jussi Pulliainen, Ferroplan Oy, puh. 040 838 0726, Jussi.pulliainen@ferroplan.fi
Tervetuloa vierailemaan Ferroplanin osastolle C140 ja kuulemaan lisää vedenpuhdistusratkaisuistamme!

Kiitos mielenkiinnostasi Ferroplanin tuotteita kohtaan!
Mistä aihealueista olet kiinnostunut?

Kiitos yhteydenotosta!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.