Lời chào từ Việt Nam! (Terveiset Vietnamista)

Suomessa kärvistellään pakkasessa, tuulessa tai tuiskussa. Päivänvaloa alkaa olla hintsusti normi työpäivän verran, mutta kevät on vielä niin kovin kaukana. Käännetään veistä haavassa vähän lisää ja heitetään suolat päälle.

Tältähän täällä meillä näyttää:

Pukuhuoneen ikkunan kutsuva lämpö helmikuisessa aamuhämärässä.

 

Would you like some ice?
 
Miehenkokoiset jääpuikot alkoivat vaatia toimenpiteitä.

 

Ja sitten siihen veitsenkääntövaiheeseen. Vietnamin projektia paikan päällä johtava Ferroplan Oy:n vientijohtaja Jussi Kukkula lähettää Suomeen hikiset terveiset:

Good Morning Viet Nam! Kuumuus piinaa koko perhettä. Joka päivä sama keli. Aamulla kello 6 lämpötila on + 28 ja iltapäivällä + 34-38 astetta. Töissä pukeudutaan kauluspaitaan ja suoriin housuihin. Suihkunraikkaana pysyy noin viisi minuuttia. Toimistoissa ja autoissa ilmastoinnit vinkuu punaisena. Mitä hienompi paikka sen kylmempää.

Vuokramökki Thu Ducin kaupunginosassa.
 
 

Talon takapihalta järvinäkymää.
 
 

Kotipihan lemmikki. Liskoja vilisee ulkona ja sisällä. Sisällä asuvat kekot ovat kuitenkin tervetulleita lemmikkejä, sillä ne syövät itikoita. Ja on niistä seuraakin, kun huutavat yöllä sängyn yläpuolella katossa  Zag-Zag-Zag-Zag…

 
Kulttuurierot ovat huimat ja melkoista opettelua on toimia näiden vekkuleiden kanssa. Sovitut asiat muuttuvat, kokoukset jää pitämättä tai siirretään yllättäviin ajankohtiin jne. Myös huumoripuolella on eroavaisuuksia. Sarkasmia ei ymmärrä kukaan, mutta jos joku kaatuu mopolla, se naurattaa, ja jos vielä mopomies loukkaantuu, se on sitten tosi hauskaa…
 
Torilta saa tuoreita äyriäisiä pilkkahintaan.
 
 

Lounastauko katukeittiön antimia nautiskellen.  Lounas maksaa n. 0,35 € per ateria ja sisältää kupin riisiä, kalakastiketta ja jotakin proteiinipitoista (heinäsirkkoja, torakoita, rottaa?, kanaa tai kalaa) ja kasviksia. Tätä ei olla kuitenkaan vielä testattu. Tuoksu on kuitenkin tuttu ja se löyhkää kaikkialla.. Dietti on täällä yllättävän helppoa!
 
Mopoja on paljon. Uskonkin että esim. Hondalle autojen valmistaminen on marginaalinen sivubisnes. On arvioitu että pelkästään Vietnamissa pärisee 40 miljoonaa mopoa. Suosituin malli tuntuu olevan Honda Dream II. Kontrastia katunäkymään tuo ajoittain ohi lipuvat luxusautot, Ferrarit, Porchet, Rolssit, kyljet naarmuilla mopojen kahvoista.
 
Työmaalla fiilis on ihan hyvä. Olen itse asiassa yllättynyt siitä miten hyvin asiat on täällä edenneet. Aliurakoitsija on jopa sovitusta aikataulusta edellä.
 

Anturoiden valu on valmis. Kompostointirakennuksen aumojen väliseinien raudoitukset kasassa ja muottien pystytys alkamassa. – missähän se mittamies on…?

 
 

Kompostointirakennuksen aumojen seinät pystyssä. Kuva on otettu valumuottien irroituksen jälkeen.

 
Kompostointirakennus.
 
 
Joko tekee mieli lämpöiseen?
 
 
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Lời chào từ Việt Nam! (Terveiset Vietnamista)