Blogi: my baby, my love

Kuvittelin olevani objektiivinen bloggari, yleisön nöyrä palvelija. Viime aikoina on kuitenkin käynyt ilmi, että blogin arvostelijat saavat leijonaemon kimppuunsa. Sähköpostitse käyty keskustelu erään teollisuusyritysten piirissä tunnetun lehden päätoimittajan kanssa sai kierrokset nousemaan.

Tarkoituksena oli tehdä lehteen juttu Suomen ainoasta teollisuusblogista. Lähetin päätoimittajalle tekstin, joka käsitteli blogin aloittamista, benchmarkausta ja asemaa alansa ainoana blogina. Sain takaisin ilmoituksen, että tekstiä muutettiin, koska Suomen ainoa teollisuusblogi -viittausta ei voi käyttää sellaisenaan.

Minä vastasin näin:

Totuus kuitenkin on, että blogi on Suomen ainoa teollisuusblogi. Eikö lehdistön velvollisuus ole tuoda asiat julki sellaisina kuin ne ovat? Mainintaa ei ole pakko tehdä otsikossa, mutta tekstissä pitää käydä ilmi, että kyseessä on tiettävästi Suomen ainoa teollisuusblogi. Jos olemme kovalla ja pitkäjänteisellä työllä tämän sijan ansainneet, kunnia sille, kelle se kuuluu.

Päätoimittajalta tuli takaisin vastaus:

No ongelmaksi näen enemmän sen (koska olen lukenut blogiasi), että blogi ei käsittele aivan tarpeeksi laaja-alaisesti teollisuutta yleensä, jotta uskaltaisin sitä siksi näinkin julkisesti tituulerata ja vieläpä ainoaksi. Se on enemmän teidän yrityksen oma blogi ja aiheet pyörivät pitkälti teidän yrityksen tapahtumien ympärillä.

Teollisuusblogi antaa käsityksen, että blogissa kommentoidaan ja pohditaan teollisuusaloja ja niiden toimintaympäristöä hieman laveammin.

Ja minä siihen, että:

Okei, laita sitten niin, että se on Suomen ainoa teollisuusyrityksen ylläpitämä blogi. Siitä kai ei olla eri mieltä, että Ferroplan on teollisuusyritys? Jos laitat niin, että se on minun sanomani, ei varmaan kukaan hyökkää sinun kimppuusi tuosta tittelistä.

Tavoitteenani on löytää ja kannustaa muita teollisuusyrityksiä samaan ja nimenomaan kirjoittamaan ”aiheista, jotka pyörivät pitkälti yrityksen tapahtumien ympärillä”. Siinähän se koko pointti juuri onkin.

 

Meikäläisellä kiehahti heti, kun joku yritti kertoa minulle, ”Suomen ainoalle teollisuusbloggarille”, miten teollisuusblogia pitäisi kirjoittaa. Se siitä nöyryydestä. Oli miten oli, tulevaisuudessakaan tässä blogissa ei käsitellä teknologiateollisuuden suhdannebarometreja eikä kuljettimissa käytettyjen pulttien kierteitystä.

Lopulta pääsimme yhteisymmärrykseen sisällöstä ja jostain syystä allekirjoittaneen nimi joutui myös lehden kanteen. Liekö myös mustalle listalle?

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Blogi: my baby, my love