Personality Poker

Oletko koskaan kuullut Personality Pokerista? En minäkään, ennen kuin pelasin sitä.

Normisti iskee kauhea kilpailuvietti, kun eteeni asetetaan peli, mutta nyt oli pakko vetää liinat kiinni, koska pelissä ei ole oikeita vastauksia. Kyseessä on tiimien ja ryhmien kehittämisen työkalu, jolla voidaan lisätä yksilöiden ja ryhmän itsetuntemusta ja kehittymismahdollisuuksia.

Kuulostaa oikeasti aika kuivalta, mutta tulokset olivat hämmästyttäviä. Pelasin peliä EJ-kurssilaisten kanssa eli porukassa, jonka kanssa olimme tavanneet noin viisi kertaa vuoden aikana. En siis luonnehtinut, että tuntisimme toisiamme erityisen hyvin.

Personality Pokerissa on kortteja, joissa kussakin lukee persoonallisuuspiirre. Peliä pelataan 5-10 hengen ryhmässä. Kädessä olevista korteista annetaan vuorotellen pois sellaiset, jotka eivät kuvaa pelaajan omaa persoonallisuutta. Ojennettava kortti annetaan perusteluineen henkilölle, jota ominaisuus ryhmässä parhaiten kuvaa. Lisäksi kortin vastaanottavaa henkilöä voidaan pyytää lisäämään, vähentämään tai pitämään yllä kyseessä olevaa ominaisuutta. Lopuksi käteen jäävät kortit ovat niitä ominaisuuksia, jotka mielestäsi kuvaavat sinua parhaiten.

Näin muodostuu kaksi kokonaisuutta: millaisena näet itsesi versus millaisena muut näkevät sinut. Ja nyt tullaan siihen kiinnostavaan kohtaan.

Ajattelin, ettei muutaman tapaamisen perusteella ole mahdollista saada kunnon kuvaa toisista tai muiden minusta. Käteeni jääneet kortit olivat seuraavat (oma kuva itsestäni):

Kilpailunhaluinen, seurallinen, lujatahtoinen, huumorintajuinen, innovatiivinen, mielikuvituksekas, seikkailunhaluinen.

Ja muiden minulle ojentamat kortit olivat tällaiset (muiden kuva minusta):

Lisää: Sovitteleva, lujahermoinen.

Pidä: Itsenäinen, hyväntuulinen, aloitekykyinen, omintakeinen, yhteistyökykyinen, tarmokas.

Vähennä: Nopea, järkähtämätön.

Toisin sanoen minua pyydettiin mm. lisäämään lujahermoisuutta, pitämään tarmokkuus ja vähentämään nopeutta.

Ne, jotka minua yhtään tuntevat, voinevat todeta analyysin liippaavan erittäin läheltä totuutta. Allekirjoitan itse sen täysin. Myös muiden tulokset olivat yhtä osuvia. Emme olleet toimineet varsinaisena ryhmänä kuin satunnaisesti pienissä tehtävissä ja muiden tapa toimia ja viestiä oli tullut esille lähinnä kahvitaukokeskusteluissa ja luentojen lyhyissä kommenteissa. Kuinka on mahdollista, että ryhmä oli niin selvänäköinen?

Minä uskon ensivaikutelmaan. Vain joskus harvoin se osoittautuu täysin vääräksi. Vaikka henkilö kuinka tsemppaa, oma persoonallisuus tulee toiminnassa läpi hyvin nopeasti. Jokainen työhaastattelussa tai asiakkaan luona käynyt on varmasti nähnyt tämän monta kertaa.

Mitä mieltä olette, onko ensivaikutelma oikea?

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.