Pelastetaan duunit!

Paljon kuuluu valitusta, urputusta, nillitystä ja länkytystä siitä, että Suomeen pitäisi luoda uusia työpaikkoja ja nopeasti kanssa. Pitäisi ja pitäisi. Kukaan ei tosin esitä keinoja, eikä tarjoa ratkaisuja ongelmaan. En varmaan minäkään, mutta haluan esitellä teille projektin, joka ainakin yrittää tehdä jotain.

Pelastetaan duunit on telkkarissa ensi vuoden alussa esitettävä ohjelmasarja, jossa neljä teollisuusyritystä kamppailee selviytyäkseen murroksesta voittajina. Ohjelmassa selviää, onnistuuko uupuva yrittäjä löytämään itselleen apuvoimaa ajoissa, saako konsultti tsempattua myyntitiimiin puhtia leluilla leikittämällä ja suostuuko sukupolvenvaihdosta tekevä yrittäjä siirtämään Jaguarinsa keskeltä pihaa sivummalle.

Pelastetaan duunit on Yleisradion, suomalaisen teollisuuden ja työntekijöiden yhteishanke. Ylen lisäksi mukana ovat Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry ja Sitra. Kuusi tv- ja 15 radio-ohjelmaa tekevät näkyväksi voimakasta muutosta. Ne esitetään talvella 2014. Tavoitteena on myös edistää yritysten muutoskykyä ja sopeutumista muuttuviin olosuhteisiin sekä vähentää vastakkainasettelua.

Ohjelman traileri on nähtävissä 29.11.2013 saakka täällä.

Myös Ferroplan oli ehdolla tv-sarjaan ja kävimme alkuvuodesta läpi haastattelut ohjelman tuottajan Esko Naskalin kanssa. Ideana on seurata yritysten kehityskaarta ja ratkoa ongelmia sarjan edetessä. Koska mielestäni kaikki julkisuus on hyväksi, pohdimme omalta kohdaltamme, mitä haasteita voisimme tuottajalle esittää. Lopputulema oli kuitenkin se, että meiltä ei löytynyt tarpeeksi suurta tai muhevaa ongelmaa ohjelmassa ruodittavaksi. No, onko tuo nyt sitten huono asia.

Myöhemmin sain yhteydenoton Ylen radiotoimittajalta Teija Peltoniemeltä, joka oli bongannut meidät telkkarihaastattelujen yhteydessä. Hän halusi haastatella meitä radio-ohjelman pilottia varten. Ja sieltä tärppäsi! Olemme siis mukana Pelastetaan duunit -ohjelmasarjan radioversiossa. Radio-ohjelman traileri on kuunneltavissa myöhemmin syksyllä Yle Areenassa, infoan teitä, kun se ilmestyy.

Teija lähetti erityisesti teille blogin lukijoille seuraavat terveiset:

Sellainen huomio on tullut, kun on käynyt noin 15 yrityksessä, että yhteistyössä on voimaa. Sillä tavalla me voimme tehdä Suomesta paremman ja vahvistaa omaa kilpailukykyämme maailmalla. Yrityksen johto ja työntekijät puhuvat toisiaan kompaten, eivätkä toisiaan vastaan. Toivon, että vastakkainasettelun aika on ohi. Olemme samassa veneessä ja kärsimme kaikki jos duuneja ei ole.

Mahtavaa, sanon minä!

Myöhemmin tänä syksynä järjestetään ohjelman markkinointitapahtuma. Tapahtumaa varten minulta pyydettiin kuvaa itsestäni ja pyynnössä mainittiin, että kuva voisi olla vaikkapa Suomen PINKEIMMÄSSÄ tehtaassa otettu. Muistin heti yhden mainion otoksen, jolla erottuisin joukosta:

Tidii!

 

Muutamassa minuuttissa tuli vastaus: “Kutsuun on näillä näkymin tulossa muidenkin tilaisuudessa olevien kuvia ja pelkään, että tämä saattaa erottua liikaa joukosta omaperäisyydellään, jos kaikki muut ovat perinteisiä potrettityyppisiä kuvia.”

Noh, kenelle tämä vastaus oli yllätys?

Sitten tyydyimme tähän kuvaan:

Suu auki. Miten viehkeää..

Itse valitsisin tuon ylemmän, koska se nyt oikeasti erottuu. Toisaalta, mitä väliä sillä radiossa on, että onko tukka hyvin ja näkyykö kello. Mutta näillä mennään! Ja ollaan radiossa ensi vuonna, jee!

Pelastetaan duunit-ohjelman toivon hienolla asenteellaan ja positiivisuudellaan luovan, jos ei muuta niin ainakin toivoa ja uskoa tulevaan sekä ylpeyttä hienoja suomalaisia teknologiateollisuuden yrityksiä kohtaan. GO GO!

Pinkki tehdas, kuvaaja: Wille Viittanen. Alempi kuva, kuvaaja: Pisara Photography.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta artikkeliin Pelastetaan duunit!