Välitilinpäätös – Hei hei 2014!

Ei olla ihan vuoden viimeisessä vielä, mutta alkaa olla aika ynnätä yhteen toisen vuosipuoliskon vinkeet. Kirjoitin 25.6.2014 artikkelissa Välitilinpäätös – Hyvää kesää! alkuvuoden tapahtumista ja aloin pohtia, onko sen jälkeen tapahtunut yleensäkään mitään.

No on!

Alkusyksyn valtasi Alihankintaan valmistautuminen ja kamojen haaliminen mukaan messuille. Onneksi – Onneksi! meillä on töissä jengiä (kiitos Ville, Terho ja Ali), jonka kotoa tai lähipiiristä löytyy mm. tällaisia vermeitä:

Ihan pika pikaa vaan haettiin kuormalavallinen autenttista tavaraa willin lännen messuteemaan.

Ihan pika pikaa vaan haettiin kuormalavallinen autenttista tavaraa willin lännen messuteemaan.

"Saisinko 20 olkipaalia, kiitos, paketoituna ja Tampereelle kuljetettuna, kiitos". Ja onnistuihan sekin!

“Saisinko 20 olkipaalia, kiitos, paketoituna ja Tampereelle kuljetettuna”. Ja onnistuihan sekin!

laatikko

Ja näin niitä kultakimpaleita vaan tulee (kiitos Juha):

Juha

 

Oma työni kulminoituu pitkälti Orimattilan hoodeille ja erilaisissa tilaisuuksissa juoksemiseen, joten on enemmän kuin virkistävää päästä käymään loppuasiakkaiden luona kuulostelemassa, miten kuljettimet pelaavat.

Aurinkopaneelit kuljettimella.

Aurinkopaneelit kuljettimella.

Ihan oikeasti mietin aamulla, että onko tukka hyvin ja näkyykö kello, mutta se jotenkin menetti merkityksensä asiallisen varustuksen takia.

Ihan oikeasti mietin aamulla, että onko tukka hyvin ja näkyykö kello, mutta se jotenkin menetti merkityksensä asiallisen varustuksen takia.

 

Syksyn huippuhetkiin lukeutuu esimerkiksi se, kun näin tämän tekstin näytölläni:

blogikisa

 

Ja se, kun näin tämän kuvan, joka oli otettu Kampissa, Helsingissä:

kamppi

 

Vihdoin saimme purkkiin myös kauan kaivatun uuden Pallet Master -lavapinoajavideon, jonka päätähti löytyi oman katon alta (kiitos Kari). Käykää kurkkaamassa video täältä.

Näistä kuvista, näistä tunnelmista syntyi uusi video.

Näistä kuvista, näistä tunnelmista syntyi uusi video.

 

Loppusyksy huipentui tietenkin Vietnamin reissuun, josta olette jo kuulleet ummet ja lammet.

Hei Hanoi, nähdään taas!

Hei Hanoi, nähdään taas!

 

Jälkimmäiseen vuosipuoliskoon on mahtunut huimia ylä- ja alamäkiä. Töitä ei ole koskaan sopivasti, vaan aina liikaa tai liian vähän. Henkilökohtaisesti kuitenkin painin mieluummin sen ongelman kanssa, että miten kaikki ehditään tehdä kuin sen kanssa, ettei ole riittävästi töitä.

Haastavista tilanteista voi aina oppia. Ainakin sen jälkeen, kun ne ovat ohi. Pahan paikan tullen näkee, ketkä joukoissasi seisovat ja millä ehdoilla. Kun pöly laskeutuu, jäljelle jäävät ne, joiden kuuluu ollakin siinä.

Minulle vaikea vuosi 2014 on opettanut, että itsestäänselvyyksiä ei ole. Meillä on kuitenkin puolellamme tekijöitä, joilla haastavista tilanteista päästään yli ja ohi. Ykkösasia on se, että kasassa on hyvä porukka, joka on valmis joustamaan suuntaan ja toiseen. Sellaisella jengillä päästään yli pahastakin paikasta. Lisäksi olemme vielä sen verran pieni toimija, että suunnanmuutoksia on mahdollista tehdä tarvittaessa nopeasti. Pääasia on, että liikutaan jonnekin.

Entä miltä näyttää tulevaisuus? Ferroplanin puhelinbarometrin mukaan markkinat ovat vilkastumaan päin. Puhelin nimittäin soi ja sieltä soittelevat muutkin kuin lehtimyyjät. Tuleva alkuvuosi näyttää vuodentakaiseen verratuna valoisalta ja kotimaan markkina näyttäisi heränneen.

Minä hyvästelen haastavan vuoden 2014 ilomielellä ja toivotan uuden uljaan tervetulleeksi enemmän kuin mielelläni. Tervetuloa 2015, sinua ollaankin odotettu!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Välitilinpäätös – Hei hei 2014!