Terkut mökiltä eikun messuilta!

 

Vuoden parhaat kolme päivää ovat taas takana. Kyse ei ole kesälomasta, joulusta eikä edes pitkästä viikonlopusta, vaan Alihankintamessuista. Messuista, joita suunnitellaan ja valmistellaan koko vuosi pitkään ja hartaasti.

No niin ja sitten reality check: oikeasti meillä oli taas viikko ennen messuja kaikki asiat täysin levällään ja ihan epävarmaa, saadaanko puoliakaan suunnitelluista asioista kasaan ajoissa.

Mutta taas ehdittiin, eikä tullut edes yhtään kiire! Messuja edeltävänä maanantaina kello 21.50 kaikki oli valmista eli jäi vielä 10 minuuttia aikaa, hah! (Sunnuntai-iltana klo 20 havaittiin, ettei meillä ole saunan kiuasta, jota sitten haeskeltiin maanantaiaamuna pitkin Orimattilan rajaseutuja, mutta kyytiin se saatiin, kiitos Ketolan Metallin Sami, joka tehtaili meille kiukaan su-ma välisenä yönä 😀 ).

Tämän vuoden teemaa eli suomalaista kesämökkimaisemaa lähdettiin pyörittelemään business or pleasure -ajatuksesta. Kaikkea ihme ideaa aiheesta syntyi, mutta lopulta päädyimme ottamaan kaiken irti pleasure-osiosta ja mikä voisi puhutella syyskuun viimeisellä viikolla suomalaista enemmän kuin kesäinen järvimaisema, kesämökin pihapiiri, kalja, makkara ja sauna.

Kuusi metriä korkea taustalakana on ollut joka vuosi maamerkkimme ja tänä vuonna harjoitimme Ankara Designin Annan kanssa paitsi leiskausta myös hortonomiaa. Meni aika monta kierrosta, että poistimme lumpeita, lisäsimme koivuja, poistimme koivuja, lisäsimme heinää, istutimme kuvaan Heinolan sillan ja muuta pientä. Ja tuloksena oli kuin olikin kaunis suomalainen järvimaisema.
osastoylhaalta

Teemana mökkimaisema oli jälleen kerran hävyttömän helppo. Jokainen pystyy vaikka unissaan luettelemaan 20 asiaa, jotka varmasti löytyvät möksältä. Sitten vaan keräämään tavaroita!

grilli

Grilli: Polar Metalli Oy.

puutarhakalusteet

Kun lähes kaikki romut löytyivät kotoa, suurimman osan kustannuksista muodostivat taustalakanan painatus ja nurtsin vuokra. “Pienen” 72 neliön, 200 kiloa painavan nurmenpalan meille toimitti Tamgreen Oy. Lisäksi rakensimme iltapuhteena mökille saunan, josta kyllä tuli niin hieno, että kelpais varmaan sullekin! Sauna toimi neukkarina, koska saunan lauteillahan tärkeimmät sopimukset solmitaan ja suomalainen sielu avautuu.

saunaennen

saunakiuas

Kiuas: Ketolan Metalli Oy.

saunalauteet

kiulu

Suomalainen maisema -teemassa on se etu, että suomalaista maisemaa on ympärillä ihan luonnostaan ja kun tarvitsimme osastolle koivun rungon, kaadoimme puun Ferron tontilta, kun niitä sattui siinä vielä olemaan. Myös klapit ja halkomispölli löytyivät omista riveistä.

kuljetin

Hirvittävän kätevä klapikuljetin, jolla täydet korit kulkevat saunalle ja tyhjät takaisin työmaalle.

vieraskirja

Puun runko toimi tänä vuonna vieraskirjanamme, siihen sai käydä harjoittamassa kädentaitojaan moralla, omalla vastuulla.

Messujen molemmilla pääovilla jengiä vastassa olivat beach flagit, jotka ohjasivat osaltollemme:

flagi

Autenttinen mökkimaisema käy joka aistiin. Silminnähden kaunis maisema, nurtsin tuntu jalkapohjissa (oli äärettömän suuri nautinto tallustella varvassandaaleissa pehmeällä nurtsilla kolme päivää, kun viime vuonna vedettiin rullaluistimilla sama aika), linnunlaulu korvissa (kaiuttimista “metsän ääniä”) ja aidon tervan tuoksu saunassa. Ja se oli oikeasti oikeaa aitoa itse tehtyä tervaa!

nurtsijavarpaat

terva

Mitäs kaikkea mökillä sitten vois tehdä! Tietenkin heittää tikkaa, pelata mölkkyä, osallistua klapitalkoisiin, kalastella, saunoa ja ottaa aurinkoa tai vaan relata! Ja näin tapahtui:

tikanheitto

Mökkisuihku: IdeaLux Oy (valmistus Hiomapojat Oy).

kalastus

klapitalkoot

kroketinpeluu

Taustalla jokamökin kätevä kahviautomaatti (ja muut teollisuuden automaatioratkaisut): Enekos Oy.

auringonotto

Ihana messutyttömme Outi oli taas messissä, eikä hymy hyytynyt kertaakaan messujen aikana. Outin kunniaksi täytyy sanoa, että hän jakoi messujen aikana 80 isoa muovilaatikkoa, jotka olivat Willen vastaisku ilmaisille ämpäreille. Kaksi ämpäriä nimittäin sujahti laatikkoon suit sait!

outi-ja-laatikot

Tarkkasilmäisimmät huomasivatkin jo, että halkopinoon oli piilotettu jotain. Perinteiseen tapaan sieltä löytyi tietenkin pari kossupulloa. (Oli kova työ löytää tyhjiä vanhanmallisia, lasisia pulloja, mutta kyllä niitä sitten alkoi ilmestyä, kun vähän kyseli 😀 )

halkopino

Messujen toisena päivänä kohtasimme suurimman aineellisen tappiomme, kun joku janoinen sankari pölli toisen kossupullon halkopinosta! Ei siinä muuta, mutta olin täyttänyt pullot maanantaina osastolla olevasta suihkulähteestä (ei varmasti ihan puhtainta vettä) ja lisäksi, kun purimme lähtöpäivänä lähteen, pohjalta ilmestyi ystävämme isomalluainen, joka oli oikeasti ISOmalluainen. Joten terkut vaan sille kaverille, joka varasti p*skavettä täynnä olleen pullon; toivottavasti oli hyvät pileet, eikä tullut masu kovin kipeäksi.

suihkulahde

malluainen

sorsat

Kaikkinensa messut olivat napakymppi, messuilla tehtiin uusi kävijäennätys (loistavaa loistavaa, Suomi ja messut nousuun!), saimme uusia kontakteja, lämmittelimme vanhoja (saunassa) ja pääsimme tarjoamaan suoriltaan uutta kauppaa. Asenne ja tunnelma osastollamme oli kuten arvata saattaa iloinen ja rento läpi koko messujen. Uskomattoman paljon iloa tuottaa nähdä hymy ihmisten kasvoilla heidän nähdessään osastomme ja sen meiningin. Toki hymy saattoi johtua myös “Ei oo totta, mitä tää pelleily taas on” -reaktiosta, mutta yhtä kaikki, se on hymy.

Jälleen kerran ihmiset tulivat “katsomaan, mitä te tänä vuonna olette teksineet”, kuten aikaisempinakin vuosina. Lisäksi ainakin kymmenkunta ihmistä luetteli kuin hihnakuljettimelta kaikki edellisvuosien teemamme (Suomen Pinkein Tehdas, Wild West ja Mustavalko). Se tuntuu oikeasti aivan mahtavalta, enkä itse osaa luetella yhtään kenenkään messuosastojen teemoja neljän vuoden takaa. Jos olemme pystyneet jäämään ihmisten mieliin näin pysyvästi, en kai enempää voi pyytäkään.

rungolla

Jälleen kerran ISO kiitos kaikille, jotka osallistuivat messujen valmisteluihin, kamojen haalintaan ja roudaamiseen, suunnitteluun sekä valmistukseen! Ensi vuonna nähdään ihan taatusti uusin kujein! Juhlimmehan silloin jo 5-vuotista taivaltamme Alihankinnan ikuisena kauhukakarana 😀

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin Terkut mökiltä eikun messuilta!