Juhlajuonia osa 3: The Party

Nyt annan kuvien puhua puolestaan. Ja voi miten onnellinen olenkaan, että annoin kuvaushomman ammattilaiselle: Nämä upeat otokset on ikuistanut Pisara Photography.

Lienee turha enää muistuttaa, että juhlien teema oli ROCK, musiikki ja kitarat. Tämän ympärille rakentui kaikki kutsuista lähtien. Aloitetaan sisääntulosta. Mikäpä tekisi suuremman vaikutuksen vieraisiin kuin punainen matto ja pari turvamiestä ovella? Minä reippaana uhrauduin ja kävin paikallisessa ravintolassa lauantai-iltana etsimässä ovimiehiä hommiin, mutta tilanne päättyi “Älä soita meille, me soitetaan sulle” -tyyppiseen kohtaukseen, vaikka olin mielestäni hyvinkin asiallisen oloinen. Pulasta minut pelastivat huiput Orimattilan Vartiointikeskus Oy:n tyypit, jotka ottivat ajatuksesta heti kopin. Mustat puvut, aurinkolasit ja korvanapit kuuluvat ilmeisesti miesten vakkarivarustukseen.

Orimattilan Vartiointikeskus rules!

Jos sai luvan astua ovesta sisään, vieraalle ojennettiin seuraavaksi VIP-kaulanauha. Päätimme jo aikaisessa vaiheessa, että meidän juhlissamme kaikki vieraat ovat VIP-vieraita ja nimikyltit sen mukaan.

VERY Importat Persons

So VIP.

Lämpimästi tervetuloa!

Vastaanottokomitea

Trubaduuri Jimi Pop

Juhlan tunnelmaan johdatti Trubaduuri Jimi Pop. Pöydissä vieraita odotti komea kattaus. Olimme jo aikaisemmin juonineet juhlavuoden esiteasiat kuntoon JS-Suomen kanssa ja ideana oli tehdä kuljetinrullan näköinen esite. Jotta pääsimme autenttiseen tunnelmaan, istutimme esiterullat laakeripukkeihin, jotka toimitti ripeästi ja pyynnöstämme ilman varsinaisia laakereita Jokilaakeri Oy.

Rullaava esite

Lisätunnelmaa loivat itse laserleikatut kitarat, jotka toimivat tuikkualustoina.

Tuikut kitarapedillä

Pöytien ja koko tilan kukka-asetelmat suunnitteli, teki ja toimitti Keuda. Kaikki asetelmien materiaalit ja värit mietittiin sopimaan juhlat rock-teemaan ja mustaan ja punaiseen väriin sekä metalliin.

Upeutta!

Lisää upeutta

Ja vielä

Kalusteet valittiin samoin perustein. Väreinä musta ja hopea ja kaiken kruununa (kirjaimellisesti) upea jättikokoinen kattokruunu. Kalusteet toimitti Stopteltat.

Teollisuushallista juhlasaliksi

Upea sali

Viimehetken heräteostoksena löysin kitaranmuotoiset ilmapallot, jotka toimitti Ilmapallokeskus.

Niin ROCK!

Ferroplanilaiset toivat omia kitaroitaan rekvisiitaksi.

Ohjelman juonsi Eppu Salminen.

Juontaja hommissa.

Itse ohjelma suunniteltiin niin, että kaikenlaista pönötystä vältettiin loppuun saakka. Ei juhla- vaan palopuheen piti Sissi- ja Gurumarkkinointikirjojen kirjoittaja Jari Parantainen ja lisää hauskaa tarjosi Krisse Salminen. Molemmat lunastivat paikkansa satanolla.

Parantainen ja palopuhe

Aina yhtä hurmaava Krisse!

Omassa elementissään.

Illan tärkein asia eli ruoka saapui Kehräämön Kahvilasta. Tarjolla ollut kokonaisena savustettu porsas saavutti huiman suosion. Kehräämön Kahvilan huipputyypit lähtivät hekin innolla mukaan teemaan ja salaatit tarjoiltiin kitaranmuotoisista astioista. Juomat valittiin lähinnä sen mukaan, että etiketistä löytyi mustaa ja punaista. Jälkkärileivosten päälle oli sokeripaperille tulostettu juhlalogo.

Puitteet jees!

Upeat kitara-astiat

So RED.

Etiketin värin perusteella valittu.

Leivos vimosen päälle.

Karkit levykipoissa

Eräs hauskimmista projekteista oli tölkinpalautuspisteen suunnittelu. Pohdimme pitkään, miten saisimme ihmiset palauttamaan tyhjät tölkit itse, koska emme halunneen viettää iltaa keräämällä niitä pöydistä. Ja mikäpä motivoisi ihmistä enemmän kuin kilpailu! Tölkit heiteltiin palautuspisteeseen yrittäen osua päällä oleviin aukkoihin. Käsittämättömän kätevä kokoonpanijamme Juha Johansen tekaisi eräänä aamuna palautuspisteen ja vietimme muutaman juhlia edeltäneen illan maalaushommissa, mutta aivan mahtava siitä tuli! (Kiitos alkuperäisideasta Devconsin Kari Koivisto!)

Mahtavin tölkinpalautuspiste, ever!

Tunnelman tiivistyessä iltaa kohti potin räjäytti mahtava rock-bändimme The Myysikoz, joka täytti yleisön rockinnälän mahtavalla setillä.

Ja mahtava meno jatkui!

Vieraileva solisti Eppu.

Äänentoiston ja valaistuksen oli kasannut jo aiemmin videontekijänä ansioitunut Kustannusosakeyhtiö Koivuniemi.

Pitkään pohdimme myös mitä antaa vieraille mukaan juhlista lähtiessä. Aivan loistavan idean keksi lopulta secretary traineemme Miia Heinänen, joka kekkasi levykipot. Siis vanhoista LP-levyistä sulattamalla muotoillut kipot. Eikä siinä vielä kaikki: Miia väänsi illan jos toisenkin kotonaan levykippoja niin, että niitä riitti kaikille vieraille jaettavaksi.

Levykippo, josta tuli lahja.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä. Juhlien keskipisteessä oli toki toimitusjohtajamme, 30 vuoden yrittäjäurasta timanttiristin saanut Pentti Patosalmi. Toista pääosaa näytteli oma mahtava porukkamme, joista lähes 20 sai juhlassa ansiomerkin kymmenien vuosien palveluksessa Ferroplanilla. Harvassa paikassa tällaisia pitkiä työuria nähdään näin paljon kerralla. Omalta osaltani voin sanoa: Kiitos, kun olette valinneet työpaikaksenne Ferroplanin. Te ootte niin ROCK!!

The Top Group.

Rock version of the Top Group.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin Juhlajuonia osa 3: The Party

 1. Mimosa sanoo:

  Wautsi! Hienolta juhlalta vaikuttaa, ja oi miten paljon vaivaa nähty, ja mitä ideoita! Olet aika idearikas kyllä Minna 🙂 Onnea Ferroplanille!

  ps. Ja aika moni Ferroplanilainen soittaa kitaraa! 🙂

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Kiitos kiitos kiitos! 🙂 Hauskaa oli järjestellä, vaikka unettomia öitä vietettiin. Meillä tosiaan aika moni soittaa kitaraa, mikä paljastui vasta tässä juhlajärkkäilyjen yhteydessä!

 2. Kaija Ahola sanoo:

  Vähäks makeet jutut kyl on todella käytetty mielikuvitusta, se on hyvä et on erilaista eikä sit perinteist kattausta, se on sit kun on useampa henkilö suunnittelemas jokaisel on joku idea, 10+ pistettä

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Tuhannet kiitokset Kaija! 🙂 Kaikki meni lopulta aivan nappiin ja hyvää palautetta on tullut valtavasti. Vaikka pikku yksityiskohtien kanssa nyhrääminen on välillä turhauttavaa, ne ovatkin juuri se asia, joka tunnelman tekee!

 3. Elina Arasola sanoo:

  Sanaton! Meni iho kanalihalle kun katseli kuvia, luki kuvatekstit ja kuvitteli fiiliksen. Omintakeista Ferroplan-styleä koko juhla. I salute You all!

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Hurraa, kiitos niin kovin paljon kehuista! 🙂 Kyllä itseäkin lähes itketti onnesta juhlien aamuna, kun vihdoin näin, miten sadat pienet palaset sopivat yhteen ja muodostivat hienon kokonaisuuden.

 4. Annika Puotsaari sanoo:

  Mahtavia kuvia! Kuuleman mukaan hienosti järjestetty juhla ja kuvat kertoo samaa:) erityisesti aivan upea perhepotretti!

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Kiitos tuhannesti! 🙂 Hartain toiveeni oli, että vieraat viihtyisivät, eikä kukaan ole ainakaan vielä uskaltanut tulla sanomaan, että tylsää oli. 😉 Perhepotretteja on nykyään aivan liian vähän!

 5. Wille sanoo:

  Olipas wimpan päälle huolella järjestellyt ja hienot juhlat kuvien perusteella, tunnelma paikan päällä varmaan 100% rock!

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Loistava analyysi, osuit ihan nappiin! 🙂 Kiitos paljon hyvästä palautteesta, kyllä paikan päällä on oli ihan rock-fiilis!

 6. Eppu Salminen sanoo:

  Kiitos kaikille, oli mukava ilta.

  eppu s

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Tuhannet kiitokset itsellesi! 🙂 Teit hyvää työtä ja olit fiiliksessä ja tunnelmassa mukana juuri niin kuin toivottiinkin. Suosittelen mielelläni kaikille!

 7. Pekka Salo sanoo:

  Tervehdys Minna
  Onpa hienoa, kun pohdiskelet yrittäjyyttä ja Oy Suomi Ab:n kehittämistä. Oy Suomi Ab:n haasteet ovat melkoiset, valtion velkaantuminen, vaihtotaseongelmat, työttömyys jne.
  Mutta mahdolisuuksiakin on melkoisesti. Jos positiivisesti katsotaan, niin niitä positiivisia tekijöitä on runsaasti. Meillä esimerkiksi koulutustaso ja siten ihmisten tietomäärä on melkoinen. 99,7% väestöstä on suorittanut 6-vuotisen peruskoulun, nykyisistä työelämässä olevista henkilöistä lähes 40% on suorittanut akateemisen loppututkinnon. Terveydestä tosdettakoon, että v. 1980 suomalaisnaiset kykenivät olemaan eläkkeellä 8,5 vuotta, mutta jo v. 2009 23,7 vuotta. Edelleen todettakoon, että suomalainen infra, tiestöt, tietoliikenne, lehdistö ym. ovat maailman huippuluokkaa.
  Eli kuten sanottu mahdollisuuksia on, mutta miten ja kuka ne toteuttaa. Julkishallintoa ei voi enää laajentaa, jo nyt valtion velkaantuminen johtuu pääasiassa
  liian suuresta julkishallinnosta. Suuret yritykset ovat valtaosalta globaaleja yrityksiä, jolloin toiminnalliset painopisteet ovat suurilla markkinoilla — ja Suomi kuuluu ryhmään pienet markkinat. Jolloin ainoa alue, joka pystyy etsimään ratkaisuja Oy Suomi Ab:n haasteisiin, on yrittäjyys eli miten voimme vahvistaa ja laajentaa suomalaista yrittäjyyttä. Sen kehittäminen on Oy Suomi Ab:n todellinen haaste.
  Terveisin Pekka Salo

  • Minna Patosalmi sanoo:

   Kiitos loistavasta kommentista Pekka! 🙂 On aivan mahtavaa, että on olemassa henkilöitä, jotka näkevät, löytävät ja ennen kaikkea tuovat esille positiiviset näkökohdat. Tätä lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *