, mutta kun sun täytyy

Kävin kuluneella viikolla Jethro Rostedtin myyntikoulutuksessa. Kaksi kuukautta sitten ajatus koulutuksesta oli tuntunut loistavalta, mutta vesisateisena keskiviikoiltana suupielet kääntyivät väkisin alaspäin.

Yllättäen tilaisuudessa puhuttiin asenteesta, ja miten hyvä asenne tasoittaa tallattavaa elämän polkua. Keino asenteen löytymiseen ei ole amerikkaisessa maailmojasyleilevässä teoriassa, vaan siinä, että herää aamulla tuntia aikaisemmin kuin tähän asti. Kun ehtii aamulla lukea lehden ja juoda kahvin rauhassa, on päivällä parhaat edellytykset onnistua. Jos et pysty heräämään aikasemmin, koska väsyttää, mene illalla ajoissa nukkumaan.

Toinen kriittinen hetki on se, kun tulee töistä kotiin. Siellä pitää imuroida, tehdä ruokaa, pestä pyykkiä ja laittaa tiskit koneeseen. Työpäivän jälkeen väsyttää kuitenkin niin paljon, että selkä liimautuu sohvaan. Lääkkeeksi tähän Jethro oli kehittänyt oman mallin: aina, kun sanot, mä en jaksa imuroida, vastaat siihen välittömästi, mutta kun sun täytyy. Mä en jaksa laittaa ruokaa, mutta kun sun täytyy. Mä en jaksa pestä pyykkiä, mutta kun sun täytyy. Riemu, jonka p*skahomman suorittamisen jälkeen saavuttaa on niin suurta iloa, että se kantaa jopa seuraavaan päivään.

Mielestäni asenne on vielä jotain muutakin. Se nimittäin vaatii, että uskaltaa heittäytyä. Jethron neuvot ovat niin yksinkertaisia, että hävettää. Minä päätin ottaa neuvot käyttöön heti koulutuksen jälkeen. Painelin vesisateessa, väsyneenä, nälkäisenä ja kylmissäni Prismaan kello 20.30. Ja heti alkoi mieli valittaa: mä en jaksa mennä kauppaan…mutta kun sun täytyy. Alkoi naurattaa. Loppui se vatulointi sen suhteen, että pitäisikö kauppaan mennä vai menisinkö vasta huomenna. Ihan hymyssä suin paahdoin kauppareissun läpi, vaikka kassalla huomasin, että jogurttipurkin kansi oli rikki.

Seuraavana aamuna jatkoin. Herätyskello soi 6.30. Mä en jaksa nousta ylös…mutta kun sun täytyy. Tapojeni vastaisesti nousin ylös heti, enkä torkuttanut kahta varttia. Ihme oli tapahtunut. En muista, milloin olisin viimeksi noussut heti kellon soitua.

Kuka uskaltaa ottaa haasteen vastaan? Kokeile viikon ajan heräämistä ajoissa ja vastaamista aina laiskotuskohtauksen tullessa, mutta kun sun täytyy. Kokemuksista kuulisin mielelläni.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin , mutta kun sun täytyy