Kysy minulta, Kauppalehti

Istahdan vaihteeksi talouspäällikön jakkaralle.

Talouden asiantuntijajulkaisut tuottavat talousennusteita kuin kuljetinhihnalta. Analyytikot antavat suosituksia osakkeenomistajille: Osta! Myy! Maallikkosalkunhaltijalla on kova työ pysyä alati ailahtelevien arvausten perässä, omista näkemyksistä nyt puhumattakaan.

Epävarmuuden aika on ohi. Esittelen alla suhdanne-ennusteen, joka on tehty Lontoon pörssissä vuonna 1924. Ennuste on pitänyt paikkansa tähän asti. Se päättyi vuoteen 2012, mutta jatkoin sitä samalla logiikalla vuoteen 2053 asti.

Suhdanne-ennuste 1924-2053

Kuten kuvasta näkyy, tämän hetkisen taantuman pohja saavutetaan vasta ensi vuonna. Älä siis myy osakkeitasi vielä, nousu on vasta tulossa. 

Yrityksissä alkaa olla kiire saattaa tuotekehitysprojektit loppuun ja laittaa työkalut kuntoon nousua varten. Seuraavan nousun korkein huippu saavutetaan vuoden 2016 tienoilla. Siihen asti paahdetaan täysillä.

Ei muuta kuin omaa sisäistä analyytikkoa etsimään ja viikonlopuksi ennusteita pakertamaan!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin Kysy minulta, Kauppalehti

  1. Päivitysilmoitus: Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla! | Ferroplan Blogi