Kullanarvoinen kahvitauko

Yritysten edustajat ramppaavat erilaisissa koulutuksissa päivätolkulla vuosittain. Vaikka koulutuksen aiheena olisi kuinka kiinnostava alvin kolmikantakauppa, koulutuksesta on mahdollista saada irti paljon enemmän kuin kalvosulkeisten ensimmäinen sivu antaa ymmärtää.

  1. Kahvitauko. Kahvitauko on koulutuksen tärkein osa. Tauon aikana verkostoidutaan muiden seminaarivieraiden kanssa ja vaihdetaan käyntikortteja. Kaikki seuraavat kohdat tähtäävät kahvitauon hyödyntämisen maksimointiin.
  2. Paikka. Saavu koulutuspaikalle ajoissa, että pääset valitsemaan eturivin paikan. Tällä viestität aktiivisuudestasi kouluttajalle ja muille koulutukseen saapuneille.
  3. Kysy. Valmistele pari nasevaa kysymystä tai kommenttia aiheeseen liittyen. Kun tulee aika esittää kysymyksiä, heitä omasi ensimmäisenä. Eturivin paikalta esitetty ensimmäinen kysymys saa sinut jäämään kaikkien mieleen. Muista kysymysten laatu!
  4. Saavu yksin. Lähde koulutukseen yksin, älä turvaudu kollegaan, esimieheen tai alaiseen. Yksin olet paljon helpommin lähestyttävä kuin porukassa ja aktivoidut myös itse etsimään juttuseuraa.
  5. Verkostoidu! Puhelimeen tulleet viestit ehdit purkaa muulloin kuin kullanarvoisella kahvitauolla. Koskaan et tiedä, milloin tulee tilaisuus vetää ”Hei, mehän ollaan oltu samassa koulutuksessa” –kortti esiin. Viisas hyödyntää kaikki suhteet.

Sopikaa yrityksessänne, että jokainen koulutuksessa kävijä tekee muistiinpanoista tai koulutusmateriaalista omin kätösin yhteenvedon, jonka voi esitellä sopiville henkilöille. Tällöin opittu asia tulee kerrattua tuoreeltaan. Tämän jälkeen ota käyttöön yksi koulutuksessa oppimasi asia. Näin tehtävälista ei kasva ahdistavaksi ja tulee tehtyä edes jotain. Hyviä koulutuspäiviä!

P.S. Muista ottaa tarpeeksi käyntikortteja mukaan!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.