Hurmaavat hakemukset

Olen tällä hetkellä potentiaalisten kesätyöntekijöiden suosikkihenkilö nro 1. Saan ihastuttavia yhteydenottoja päivittäin, eikä tahti ainakaan hidastu kesää kohti mentäessä.

Kirjoitin taannoin kurjista työhakemuksista artikkelissa Hakija heikoilla hangilla. Kirjoituksessa ruodittiin aikuisten käsittämätöntä taitamattomuutta hakemusten laadinnan suhteen. Karmeinta ääripäätä edusti esimerkiksi tämä hakija:

meikäläisen masa lahesta (nimi ja paikkakunta muutettu) terve…..kysymys kuuluu olisiko mahdollista työllistyä,ohessa cv ni…uudet haasteet ovat olleet mielessäni..

tv masa

Sen sijaan nuorten lähettämät hakemukset saavat sydämeni hyppimään ilosta. Kaikki seuraavat otteet ovat yläaste- tai lukioikäisten kirjoittamista hakemuksesta. Tämä on aika taidokasta vai mitä:

Ferroplan kiinnostaa minua työpaikkana siksi, että olen kiinnostunut tekniikasta ja käytännön sovelluksista. Teillä on laajat toimialat ja työtä joka lähtöön.

Työkokemusta minulla on kahden kesän ajalta ja toive olisi laajentaa kokemuspohjaa. Olen valmis tekemään erilaisia työtehtäviä yksin tai ryhmässä, enkä pelkää haasteita. Työn äärellä olen motivoitunut, ahkera ja kyvykäs. Vaikka olenkin lukiolainen eikä minulla ole ammatillista tutkintoa pohjalla miltään teollisuuden alalta, peukalo ei ole keskellä kämmentä. Olen harrastanut puutöitä ja kaikenlaista väsäämistä pienestä pitäen, eikä vauhti ole laantunut vieläkään. Työkalut pysyvät hanskassa, oppi ja järki päässä.

Erityisesti minua kiinnostaisi työskennellä tuotantopuolella, mutta kyllä paperin pyörittäminen sujuu myös.

Huippua, eikö! Vapaamuotoinen, rento ja kaiken lisäksi täysin oikein kirjoitettu hakemus iskee ainakin minuun. En pystyisi itse tekemään noin hyvää hakemusta.

Aina kannattaa muistuttaa, mistä ollaan tuttuja, jos sellainen tilaisuus tulee. Pieni kehunpoikanen – kunhan ei lipeä nuolemisen puolelle toimii silloin tällöin:

Olimme luokkani kanssa siellä tutustumassa ja tykästyin heti oitis paikkaan. Talo on viihtyisä ja hienosti sisustettu. Talon väkikin vaikuttaa mukavalta. Palkka on mielestäni sopiva, ja voisin alkaa säästämään omaan skootteriin. Jos pääsisin töihin, ette tulisi katumaan!

 Hyvä itsetunto vakuuttaa myös:

Olen oma-aloitteinen nuori mies ja kätevä käsistäni. Opin helposti uutta ja panostan työni laatuun.

Kävin Ferroplanilla tutustumiskierroksella ollessani kahdeksannella luokalla, ja jo silloin työympäristö tuntui viihtyisältä ja paikka mukavalta. Teillä oli myös edustaja Yhteiskoulun kesätyömessuilla, joka kertoi ytimekkäästi kesätöistä Ferroplanilla. Tästä johtuen olen hyvin selvillä työnkuvasta ja olen kiinnostunut tarjoamastanne fyysisen puoleisesta työstä logistiikkapuolella. En kaihda täysin toimistotyötäkään, ja osaankin käyttää sujuvasti windowsia, machintoshia ja joitakin ohjelmia, esimerkiksi openoffice, microsoft word ja photoshop.

Minulla on laajalti työkokemusta eri aloilta, joten työnteko on tuttua.

Uskoisin soveltuvani hyvin tarjoamaanne työhön.

Mahtavaa, kertakaikkiaan sympaattista ja hienoa! Ehdotan, että valmiit kaavakkeet ja hakulomakkeet poistetaan pysyvästi kaikkien yritysten käytöstä. Sen sijaan vapaamuotoiset, itse muokatut hakemukset tulisi nostaa ansaitsemaansa arvoon. Jos kirjoittaminen on hankalaa tai virheitä tulee paljon, löytyy aivan varmasti ystävä, sukulainen tai opettaja, joka on valmis auttamaan teknisissä asioissa. Kirjoitussäännöt voi oppia, mutta hyväksi tyypiksi synnytään!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin Hurmaavat hakemukset