Joulupuu on todellakin nyt rakennettu

En tiedä muistatteko, (eikä ole niin väliksikään, jos ette muista) viime vuotisen sähköisen joulukorttimme, mutta tämän vuotisesta tuli paras, ever! Sanon kylläkin niin aina, kun olemme tekemässä ihan mitä tahansa projektia.

Tänä vuonna lähdimme liikkeelle teemalla “Joulupuu on rakennettu” (kiitos alkuperäisideasta Saara!). Meidän joulupuumme rakennettiin homeisista kuormalavoista, jotka ehdimme pelastaa juuri ennen niiden jätelavalle joutumista.

Ja siitä se sitten lähti. Kerttislavat, rikkinäiset lavat, FINint ja EURot, kaikki olivat käypäistä tavaraa meidän projektissa.

Ja siitä se sitten lähti. Kerttislavat, rikkinäiset lavat, FINint ja EURot, kaikki olivat käypäistä tavaraa meidän projektissamme.

Idea videosta syntyi joulukuun alussa, jolloin aikaa koko projektin tekoon jäi työkiireistä johtuen noin viikko. Vaikka minulla oli mielessäni selkeä visio, kuinka video tulisi toteuttaa, onneksi siis ONNEKSI, meillä on töissä henkilöitä, joilla on käytännön toteutus hanskassa. Ensimmäinen asia oli löytää tarpeeksi lavoja ja maalata ne oikean värisiksi.

Kuten aikaisemmissa luovissa projekteissa, tälläkin kertaa maalauksesta ja käytännön teknisestä puolesta vastasi kokoonpanijamme Juha Johansen, joka löysi juuri oikeat kuusenvihreät maalit ja suunnitteli, maalasi ja rakensi kuusipalapelin alusta loppuun. Valmis kuusi koostui 51 erillisestä kuormalavasta tai sen osasta.

Juha maalaamassa homeista kuormalavakasaa juuri oikean värisillä kuusenvihreillä sävyillä.

Juha maalaamassa homeista kuormalavakasaa juuri oikean värisillä kuusenvihreillä sävyillä.

 

Käsittämättömän nopea laserleikkausosastomme leikkasi kuuseen latvatähden. Viimeistelyä tekee laserleikkaaja Anssi Tuomisto.

Käsittämättömän nopea laserleikkausosastomme leikkasi kuuseen latvatähden. Viimeistelyä tekee laserleikkaaja Anssi Tuomisto.

Itse kuvauspäivänä eli itsenäisyyspäivän aattona eniten jännitti sää. Nautimme vielä pienestä talvesta, eikä juuri sille päivälle ei sattunut yhtään Einoa, Oskaria tai Seijaa. Tunti ennen kuvausten alkua satoi sankasti ja jouluisasti lunta ja kuvausten aikana paisteli aurinko. Ainoastaan pimeää jouduimme odottamaan. Kuusi rakentui nopeammin kuin ajattelimme, joten rakensimme viisi minuuttia ja odottelimme tunnin useampaan otteeseen. Aurinko laski sinäkin päivänä ja lopulta pimeä koitti. Hiljaista oli teollisuusalueella klo 18 itsenäisyyspäivän aattona, sen voin kertoa.

Teknisesti jännäsimme kameran pakkasenkestävyyttä. Siihen ongelmaan oli kuitenkin kuvaajamme ja editoijamme, varsinaisesti huolto- ja varaosamiehemme ja SIA Ferroplanin Suomen nokkamies Tomi Laurén rakentanut varsin söpön kopperon.

Tämä on kuvaajamme Tomin mukaan maailman köyhin kuvauskalusto. En tiedä siitä, mutta toimii.

Tämä on kuvaajamme Tomin mukaan maailman köyhin kuvauskalusto. En tiedä siitä, mutta toimii.

Musiikki tuottaa usein haasteita. Koska teemana oli puuhaileva rakentaminen, ajattelin, että musa voisi olla hyräilevää lallatusta. Puhelimesta löytyi nauhoitusominaisuus ja oman kotini vessa toimi kivasti studiona. Lupasin Tomille, että laulu on valmiina itsenäisyyspäivän iltaan mennessä, joten kun muut katselivat Tampereen vastaanottoa, meikä rallatti vessassa Nisse-polkkaa. Kaksi tuntia ja 42 versiota myöhemmin nauhoitus oli valmis. Konsertti Tampereella oli kuulemma todella upea, minä en siitä tiedä mitään.

Bloggari koristeli 66 metriä valoköynnöstä ja työhuoneensa överijoulutunnelmaan.

Bloggari koristeli 66 metriä valoköynnöstä ja työhuoneensa överijoulutunnelmaan.

Sunnuntai-iltana video oli valmis, joten koko homma pistettiin purkkiin alle viikossa. Ei hullummin yhdeltä pieneltä orimattilalaiselta metallipajalta. Suuret kiitokset kaikille mukana olleille ja kuvissa käskystä pyörineille!

Nyt on se hetki, jolloin sinä pääset arvioimaan työmme laadun ja lopputuleman. Voit siis katsoa joulutervehdysvideomme tästä.

Samalla toivotan kaikille rauhaisaa ja rentouttavaa joulua sekä suurenmoista uutta vuotta! Blogi painuu hetkeksi talviunille ja kömpii näppäimille jälleen tammikuussa.

Tuhannet kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin Joulupuu on todellakin nyt rakennettu