Dream Team, matka alkaa

Uusi vuosi ja uudet vinkeet! Tästä lähtee taas puhtaalta pöydältä; kuntosali, lenkkipolku, tipaton, karkiton, herkuton, terveellinen ja kaikin puolin kunnollinen tammikuu ja koko vuosi.

Ei kuitenkaan liioitella, vaan aloitetaan jostain reunasta. Uutuuttaan uuden vuoden kanssa kilpaa kiiltelee  moderni johtoryhmämme Dream Team, joka aloitti toimintansa viime vuoden lopulla. Voit lukaista tästä linkistä ryhmän aloituksesta, jos et ole sitä vielä tehnyt.

Dream Team piti järjestäytymiskokouksensa 11. joulukuuta ja päätin heti alkajaisiksi vieroittaa ryhmämme työpaikan neuvotteluhuoneesta, joten kokoonnuimme minun kotonani. Teamin jäsenet eivät tätä tiedä (paitsi nyt, kun lukevat tämän), mutta minuutti ennen heidän saapumistaan olin millin päässä pudottaa seitsemän täyttä kuohuviinilasia lattialle yhdeksi surkeaksi lasivelliksi. Jollain ihmeen kaupalla mukit kuitenkin pysyivät tarjottimella ja säilyivät ehjinä. Toisaalta sirpaleita imuroiva emäntä olisi voinut olla hyvä jäänrikkoja jännittyneen kokouksen alkuun.

Ice breaker or not, alkuun päästiin hienosti! Meillä (lue: minulla) on jonkinlainen pakkomielle tehdä asioita eri tavalla kuin muut, joten heti ensimmäisessä kokouksessa sovimme, ettei pöytäkirjoja tehdä ollenkaan. Tällä konstilla annetaan luovuulle entistä enemmän tilaa, pakotetaan jokainen jäsen pysymään hereillä ja ottamaan vastuu omista tehtävistään. Plus se, ettei kukaan ikinä halua olla sihteeri.

Puheenjohtajuutta kierrätetään niin, että jokainen toimii tehtävässä vuorotellen. Näin kaikki pääsevät harjoittelemaan puheenjohtajuutta “turvallisessa ympäristössä”, eikä ryhmässä synny jämähtäneitä rooleja. Edelleen vastuu jakaantuu jokaiselle jäsenelle.

Ainoa asia, jonka halusimme säilyttää vanhakantaisesta kokoustamisesta on puheenvuoron pyytäminen puheenjohtajalta, joka jakaa vuorot järjestyksessä. Päällepuhumiselta vältytään ja jokainen on samanarvoisessa asemassa, kun puheenvuorot jaetaan viittausten, eikä kovaäänisyyden mukaan.

Sovimme, että yksi palaveri kestää noin 1,5 – 2 tuntia ja kokoonnumme pääsääntöisesti muualla kuin työpaikalla. Luvassa keväällä on ainakin lenkkarit jalassa lenkkipolulla tallusteleva Dream Team ja ties mitä muuta! Jokainen ryhmän jäsen ehdottaa vuorollaan seuraavaa kokoontumispaikkaa.

Ensimmäisessä palaverissa saimme edellämainittujen asioiden lisäksi määriteltyä ryhmälle viisi tavoitetta, joiden takia ryhmä on olemassa. (Itse asiassa tavoitteiden määrittelyyn käytettiin 97 prosenttia ajasta ja muiden, tässä viljalti käsiteltyjen asioiden päättämiseen meni kolme minuuttia). On tärkeää tiedottaa ryhmän toiminnasta omalle porukalle. Tiedotimme tavoitteista kaksi päivää kokouksemme jälkeen yrityksemme joulupuurotilaisuudessa. Esittelijöinä toimivat viisi ryhmän jäsentä. (Kerron kevään edetessä tarkemmin tavoitteistamme ja miten niihin päädyimme).

Tiedottaminen lisää ryhmän läpinäkyvyyttä, mutta voimme tehdä sen eteen vieläkin enemmän. Suunnitelmissa on avata teamin kokoukset koko Ferroplanin henkilökunnalle niin, että sinne saa kuka tahansa tulla kuuntelukärpäseksi kattoon. Toki yhteen möötteen mahtuu vain pari kärpästä kerrallaan, mutta kaikki pääsevät seuraamaan toimintaa halutessaan. Lisäksi ajattelimme kutsua paikalle asiantuntijoita eli yrityksemme eri osastojen edustajia aina, kun niitä koskevia asioita käsitellään.

Kokous numero kaksi pidettiin jo pari viikkoa ensimmäisen jälkeen, koska halusimme päästä hyvään vauhtiin heti kärkeen. Pääsimme käsittelemään tavoitteisiimme liittyviä toimenpiteitä ja sitä työtä jatketaan myös tammikuun puolessa välissä seuraavassa tapaamisessa. Silloin kokoonnumme toisen jäsenemme kotona, joten tämähän on kaikin puolin avartavaa ja jännää!

Omasta puolestani voin vain kiittää teamin jäseniä upeasta startista, hyvästä valmistautumisesta kokouksiin ja innosta, jolla olette mukaan lähteneet. Tästä alkaa MATKA. 😉

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin Dream Team, matka alkaa