Johda pomoasi

Luin lehdestä naisesta, joka istui pomonsa huoneessa ja kyseli, pitääkö hänen vielä kymmenen vuoden kuluttuakin tehdä samoja hommia kuin nyt. Todellisuudessa nainen halusi kysyä, eikö voisi saada ylennystä.

Nainen ei uskaltanut tunnustaa haluavansa ylennystä edes itselleen saati muille. Hän toivoi kuitenkin, että esimies olisi osannut lukea hänen ajatuksensa ja toteuttaa toiveensa.

Eräänä päivänä nainen sisuuntui ja päätti alkaa toimia toisin. Hän alkoi johtaa pomoaan. Vaikka ei saanutkaan haluamiaan kehuja tai ylennystä esimieheltään, hän muutti omaa käytöstään ja alkoi asettaa itseään pomonsa asemaan. Naisen ja esimiehen suhde muuttui rennomaksi ja asioiden hoitaminen helpottui.

Se, että ryhtyy itse toimimaan toisin on usein nopein tai jopa ainoa tapa muuttaa työelämäänsä. Vain omaan toimintaansa ja itseensä voi vaikuttaa. On turhaa jäädä odottamaan, että muut ympärillä muuttuisivat.

Hommahan ei suinkaan päde vain pomojen koulimiseen, vaan se toimii joka suuntaan. Kun auttaa esimiestään, alaistaan ja kollegaansa, saattaa huomata nopeasti, että se kantaa hedelmää. Autettavat alkavat tukea auttajaa takaisin.

Empatiasta on työpaikalla pelkkää hyötyä, vaikkei se aina helppoa ole. Olisi hyödyllistä yrittää asettua toisen asemaan ja pyrkiä näkemään asiat toisen kannalta. Se helpottaa omaa oloa, yhteistyötä muiden kanssa ja auttaa löytämään uusia ratkaisuja.

Vaikka otsikko kehotti johtamaan pomoa, voimme jokainen itse vaikuttaa siihen, miten asiat ja yhteistyö työpaikoilla sujuvat. Tässäkin asiassa jokainen on oman onnensa seppä. Aletaan johtaa toinen toisiamme, ohjataan auttamalla ja ottamalla huomioon.

Mitä mieltä olette, onko toisten – kenen tahansa johtaminen mahdollista omaa käytöstään muokkaamalla ja voiko siitä syntyä pysyvä muutos?

 

Innoitus juttuun: Olivia 6/14, Osaatko johtaa pomoasi?

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Johda pomoasi