Thank you Tampere!

Messut ohi, pulkassa, finito ja taputeltu. Ainakin sen osalta, että itse tapahtuma on loppu, mutta palataan vielä hetkeksi lähdön tunnelmiin ja käydään läpi miten meni messut omasta mielestä.

Jollain sairaalla tavalla messujen suunnittelu, valmistelu ja tavaroiden haaliminen kaikkine stressaamisineen ja tuskailuineen päivineen on ihan parasta. Niin parasta, että se ylittää jopa itse messuilla olon. Kun starttasimme maanantaiaamuna kohti Tamperetta, sillä innolla olisi voinut rakentaa samoin tein useammankin osaston. Kyseinen innostus on sellaista alkukantaista 5-vuotiaan innostusta, jota on pakko purkaa pomppimalla ja kiljahtetelmalla väliajoin.

Pakko-oireista huolimatta pääsimme perille ja osaston kimppuun. Perillä odotti 54 neliötä osastoa, jossa ei ollut edes mattoa lattiassa. Koska emme ole vain kekseliäitä vaan myös taitavia, aloitimme urakan matottamalla lattian ihan itse kaksiväriseksi teeman mukaan. Siinä kävi näin:

025

Nooo, pikku juttu ja matot saatiin oikaistua ja loput peitti reunaan liimattu teippi.

Parhaat ideat syntyvät usein vasta paikan päällä ja messuille raahatun jääkiekkokaukalon laidanpätkän kanssa kävi näin. Laita oli melko huonossa kuosissa, joten tarroitimme sen paikan päällä kauniin valkoiseksi. Siitä heräsi ajatus: Tehdään seinästä vieraskirjamme, johon messuvieraat saavat käydä heittämässä nimmarinsa. Seinän otsikoi ja signeerasi ensimmäisenä loistavaa työtä koko messujen ajan tehnyt, ihana messutyttömme Outi:

047

Kaukalossa ei ollut valmiina pleksiä, joten sekin nikkaroitiin paikan päällä ex tempore:

027pienempi

Muutama puupalikka, maalia, pleksin soiro ja pari ruuvia, laidasta tuli näin upea:

168

Ulko-oven edustan olemme valloittaneet myös joka vuosi ja tällä kertaa ylitimme itsemme Willen rakentamalla kuutiolla. Näkyvyys ja paikka 10/10:

031pienempi

Rakentamisurakka vierähti lopulta kellonympärikeikaksi, jonka aikana innostus ehti laantua monta kertaa, mutta ei mitään niin vakavaa, mitä ei kupillisella kal.. siis kahvia saisi korjattua. Aamulla messuvieraita odotti hieno näkymä:

091

039

065

Esitteet (by Design Kumina) ja kaikki osastolla oleva rekvisiitta oli just eikä melkein teeman mukaista, kynät, karkit, tarjoiluastiat, kalusteet (tuolit ovat muuten samat, jotka olivat Saluunassa vuosi sitten, ne saivat vain uuden maalipinnan), taustalakana (by Ankara Design) ihmiset ja asusteet:

048

158

150

157

062

042

Hyvät ideat paitsi keksitään viime tipassa, ovat usein myös hyvin yksinkertaisia. Sellaiseksi paljastui punainen korttimme, jota jaettiin messuilla useampi sata kappaletta. Kortin toisella puolella olivat Ferro Care -huolto- ja varaosapalvelumme yhteystiedot.

Melkein kaikilla oli “tuomarille” jotain asiaa, joten keskustelu oli hyvä aloittaa puhaltamalla tuomarinpilliin ja lyömällä punainen kortti toisen naaman eteen. Lähes poikkeuksetta reaktio oli riemastuttava ja siitä päästiin varsinaisesti jutuille. (Vasta kolmannen päivän aamuna viereisen osaston henkilö tuli kysymään kohteliaasti, että mistä rahasummasta lopetamme pillien käytön. Summasta ei päästy sopuun ja viheltäminen jatkui loppuun saakka).

punainen kortti

073

Punaisten korttien lisäksi eniten kommentteja tuli luistimista, joilla Outi ja minä rullailimme kylmiltään menemään täydet kolme päivää. Vastaus kysymykseen tulevatko jalat kipeiksi luisteluista on eivät tule, koska menetin viime messuilla kaksi varpaankynttä bootsien takia, eikä tämä ole mitään siihen verrattuna. Tuhannet kiitokset lainasta Lahti Roller Derby!

120

Halusimme messuille jonkun uniikin jakotuotteen ja mikäs sen mukavampaa, että osaajat löytyivät omasta takaa. Päätimme valmistaa kaksiosaisia mukeja, joissa toiseen puoleen mahtuu 2 cl ja toiseen 4 cl nestettä eli jokainen voi käyttää sitä vaikka… no jokainen miettiköön sen itse.

Mukien ruiskuvalumuotti valmistettiin yhteistyössä Wiitta Oy:n, Vierumäen Metalli Oy:n ja Enekos Oy:n toimesta. Wiitan ruiskuvalamia mukeja syötettiin Enekosin valmistamaan robottisovellukseen messuosastolla. Robottiasemassa mukit voitiin lasermerkata muutamassa sekunnissa halutun firman logolla koneen käyttöliittymältä valiten. Robottina sovelluksessa käytettiin suurnopeus scararobottia.

161

149

Kuten moneen kertaan mainittua, messuosastolla on aina hyvä olla jotain pientä kisaa tai muuta ohjelmaa. Tänä vuonna meillä oli molempia. Kisatunnelmiin päästiin perinteisen pöytälätkän kautta ja upeaa ohjelmaa meille tarjoili Taikuri Joni Pakanen. Voin suositella lämpimästi ainakin tuota taikuria, se nimittäin veti ihmisiä puoleensa kuin ilmaisen viinan pileet (ja se on paljon sanottu se).

068

059

055

089

Kolmen messupäivän päätteeksi voitiin ottaa ryhmähali ja todeta, että oltiin ihan parhaita taas. Posket olivat kipeät hymyilystä ja voin vannoa, että yhdelläkään se hymy ei hyytynyt koko aikana! Porukka lähti mukaan upealla asenteella, jälleen kerran, ja ihan kiva, että oli hauskaa, mutta sen lisäksi saavutimme businessmielessä tavoitteemme myös! Tuhannet kiitokset kaikille osastollamme vierailleille, oli upeaa nähdä teitä kaikkia ja kiitokseksi siitä teimme teille tämän VIDEON.

WP_20150917_15_36_56_Panorama

080

Kiitos ja ensi vuoteen!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin Thank you Tampere!