Mun työvaatteet on mun aatteet

Asiantuntijan pitää näyttää asiantuntijalta. Useat tutkimukset kertovat, että ihmiset luottavat valkoista takkia käyttävään lääkäriiin huomattavasti enemmän kuin siviilivaatteissa esiintyvään kollegaansa. Niinpä meilläkin panostetaan ulkoiseen olemukseen hankkimalla niin yrityksen ulkopuolella työskenteleville asentajille kuin muillekin tuotannon työntekijöille yhtenäiset työasut.

Kävin porukan kanssa keskustelua siitä, millainen työasu olisi paras ja edustavin. Jotenkin tuntuu, että mainospaidat ovat niin aikansa elänyttä kamaa, että. Mutta ei. Eräs ykkösasentajistamme kertoi, että oli mennyt Lemminkäisen t-paidassa asennuskeikalle asiakkaan tiloihin. Kuljettimien asennustyöt keskeytyivät, kun joku tuli koputtamaan olkapäälle ja viittoili, että 

– Sä oot varmaan eksynyt. Asvalttityömaa on tuolla ulkona.

Projekti-insinöörimme taas kertoi menneensä Würthin t-paidassa asiakkaisiin, mistä johtuen hänen kanssaan yritettiin hieroa pulttikauppoja kuljetinkauppojen sijaan. Kolmannen tarinan kertoi automaatioasentajamme. Hän esiintyi asiakkaan tiloissa meidän logollamme varustetussa takissa. Pian asiakas tuli ja raahasi asentajamme toiselle työmaalle ja pyysi hoitamaan meidän projektimme lisäksi pari muutakin juttua kuntoon.

Asiantuntija viestii ulkoisella olemuksella asiantuntijuudestaan. Ja kyllähän kaikki tietävät sen tunteen, kun on menossa ulos juhlimaan ihan viimeisen päälle vetimissä. Itsevarmuus on huipussaan ja on valmis valloittamaan koko maailman. (Kello neljältä aamulla nakkikioskin jonossa tunne on jotain muuta, mutta se on eri tarina).

Itsevarma on vakuuttava ja vakuuttava taas kuorii kermat päältä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.