Kuukauden työntekijä; Ferroplanin koko henkilöstö

Saimme tilauksen kahdesta suuritöisestä kuljettimesta, jotka tulivat tuotantoon toissaviikolla. Koska kokoonpanon työmäärä oli suuri ja aikataulu tiukka, aloitimme kuljettimien kokoonpanon, vaikka osa komponenteista oli vielä hitsaamatta ja pintakäsittelemättä. Kokoonpano eteni hyvin, kunnes eräänä iltapäivänä hieman ennen kotiinlähtöä huomattiin ongelma; kokoonpanossa seuraavana tarvittavat osat olivat hitsattuina, mutta pintakäsittely eli raepuhallus ja maalaus puuttuivat.

– Hitto, kun osaisi puhaltaa, sais heti aamusta maalaukseen, tuumasi asentajamme Pasi.

Totesin vieressä seisovan toisen asentajamme, Ekin, osaavan käyttää laitteita, josko opastaisi. Puolen tunnin kuluttua olivat kappaleet puhallettuina ja olin tyytyväinen; kappaleet saataisiin heti aamusta maalaukseen ja kokoonpano voisi jatkua iltapäivällä. Juuri kun olin lähdössä kotiin, huomasin Ekin vetäisseen päälleen maalarinhaalarin (huom. siis sama asentaja, joka lähti kokoonpanosta opettamaan raepuhalluksen), ja maalaavan osat ennen kotiinlähtöään! Tämän oma-aloitteisen toiminnan vuoksi kokoonpano saatiin jatkumaan heti aamusta.

Työnjohtajan vakanssilla vastuullani ovat kaikki tuotannon vaiheet ja 25 ammattilaista. Suurin osa pystyy hoitamaan kahta tai useampaa tehtävää, minkä ansiosta työn ohjaaminen on joustavaa. Pienen porukan ollessa kyseessä on tärkeää, että työntekijöitä on helposti siirrettävissä sinne, missä tarve on suurin ja saada näin tuotanto etenemään tasaisesti. Tekijöiden löytyminen omasta porukasta mahdollistaa nopeat, osapäiväisetkin siirrot, joihin esimerkiksi vuokrafirmojen kanssa ei pystyttäisi. Kun tähän yhdistetään porukan oma-aloitteisuus, joustavuus ja tahto ratkaista ongelmat, saadaan hyvät lähtökohdat laadukkaiden kuljetinratkaisujen tekemiselle.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.