Kuuma kirjanpitäjä

Ei, en viittaa otsikolla itseeni. Luin tällä viikolla lehtijutun, jossa kerrottiin tilitoimistojen kärsivän massiivisesta työvoimapulasta, koska ala koetaan hakijoiden keskuudessa niin epäseksikkääksi. Töitä toimistoilla riittää yli oman tarpeen.

Tilitoimistot ovat malliesimerkki alasta, jonka toiminnassa ei ole laajassa mittakaavassa tapahtunut muutosta viimeiseen sataan vuoteen. Tilitoimistossa työskennellyt henkilö kertoi, että palkat ovat matalat, työ on yksitoikkoista ja asiakasta veloitetaan kirjoitettujen numeroiden lukumäärän perusteella. Oman kokemukseni mukaan tilitoimisto ei ota kantaa asiakasyrityksen asioihin. Kuukausittaiset numerot hakataan kirjanpitoon säntillisesti, mutta ilman intohimoa kehittää omaa tai asiakkaan työtä. 

Tässä on loistava paikka tilitoimistolle, joka haluaa olla rohkea, erilainen ja ryhtyä asiantuntijaksi. Pölli resepti ihan vapaasti:

  1. Taikinan ainekset. Osaavaa ja ammattitaitoista väkeä sinulla jo on, jos toimistosi pyörii tälläkin hetkellä. Nyt on aika järjestellä rivit uudelleen.
  2. Täyte. Muuta palvelu rivikohtaisesta veloituksesta kokonaispalveluksi, johon kuuluu muutakin kuin kuukausiajon tuottaminen. Anna vinkkejä veroista, kouluta asiakasta tulkitsemaan välitilinpäätöstä, tarjoa kilpailijoiden taloustietoja tai toimialalukuja.
  3. Kuorrutus. Tee toimistosi väen kanssa alastonkalenteri (otsikolla Mekö muka epäseksikkäitä?!), jolla markkinoit palvelua. Jaa kalenteria myös alan oppilaitoksiin, jolloin tulevat työntekijät näkevät kenen yrityksessä on paras meininki.
  4. Nauti. Parhaassa tapauksessa saat itse valita lukuisten työnhakijoiden joukosta parhaimmat. Kaikki haluavat olla mukana voittajajoukkueessa.

Go tilitoimisto Go!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.