Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!

Kotikaupungistani Orimattilasta kuuluu hyviä ja huonoja uutisia. Otetaan huonot ensin. Perinteikäs yritys joutui taipumaan pitkän taistelun jälkeen konkurssiin, minkä seurauksena useat kymmenet ihmiset menettävät työpaikkansa. Samaan aikaan uutisoitiin Ferroplanin kaikkien aikojen kaupasta; 6,7 miljoonan euron kompostointilaitoksen toimituksesta Vietnamiin. Hanke työllistää Suomessa ja Vietnamissa yhteensä yli sata henkilöä ja sillä on myönteiset terveys- ja ympäristövaikutukset. Arvatkaa kumpi uutinen sai lehdessä enemmän tilaa?

Unohdetaan aluksi se, että haluan saada nimemme näkyviin työttömien kustannuksella. Ilman tieteellisiä tutkimustuloksia väitän, että uutisointi vaikuttaa yleiseen mielialaan. Ei ole ihme, jos tulevaisuus pelottaa ihmisiä.  Itse en katso uutisia, koska niiden sisältö on sama joka päivä. Taantuma, laskeva BKT, yt-neuvottelut, irtisanomiset, työttömyysaste, lama, euro kaatuu, Eurooppa kaatuu, maailma kaatuu. 

Nyt on aika lopettaa mussutus ja maalailu!  Jos taantuma huolestuttaa, voin kertoa, että se loppuu ensi vuonna. Katso blogikirjoitus Kysy minulta Kauppalehti, jossa esitellään vuonna 1924 Lontoon pörssissä tehty suhdanne-ennuste. Se on pitänyt tähän asti paikkansa, enkä epäile sitä nytkään. Taantuman pohja saavutetaan vuonna 2012, jonka jälkeen alkaa nopea nousu vuoteen 2016 asti. Nyt on aika ostaa osakkeita ja lyhentää asuntovelkaa ilomielellä, pienellä korolla.

Haastan kaikki lukijat boikotoimaan lamauutisia! Askarrelkaa taloussivuista joulukoristeita tai repikää lumisateeksi ja katsokaa kymppiuutisten sijaan tallennettuja Emmerdalen jaksoja. Jos henkinen hymiösi on edelleen nurin päin, kokeile seuraavaa. Tee hyvä teko. Päästä joku edelle jonossa, luovuta istumapaikka, kiitä tai jätä kehuviesti post-it -lapulla. Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että se toimii!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!

  1. Päivitysilmoitus: Kalvosulkeisten kuolema | Ferroplan Blogi

  2. Päivitysilmoitus: Tänään meillä on hyviä uutisia | Ferroplan Blogi