Terävät teinit

Ferroplan sai kunnian olla yksi yrityksistä, joihin Orimattilan yhteiskoulun kasiluokkalaiset tutustuivat viime viikolla. Olin valmistellut koululaisille yritystämme käsittelevän esityksen, mutta se olinkin minä, joka opin eniten.

Tapaus 1:

Helmikuussa Ferroplanilla aloittanut tuotannon työnjohtaja Petri Kuittinen ja minä hoidimme yhdessä yritysesittelyt ja tehdaskierrokset. Ryhmä kasiluokkalaisia odotti jo ruokalassa esityksen alkua, mutta Petri ja minä menimme ristiin ja etsimme toisiamme pitkin toimistoa. Kun saavuin ruokalaan, yksi koululaispojista ilmoitti minulle, että ”Sun pomos kävi ettimässä sua”. Hämäännyin kommentista niin, että kysyin ”Minkäs näköinen se mun pomo mahtoi olla?” Poika luetteli Petrin tuntomerkit.

Opetus 1: Sukupuolten välinen tasa-arvo ei olekaan nykypäivän 15-vuotiaille itsestäänselvyys. Mies on edelleen pomo. Piste.

Tapaus 2:

Olin juuri pitänyt koululaisille mielestäni asiantuntevan ja hauskan esityksen Ferroplanista. Olimme lähdössä tehdaskierrokselle ja seisoimme aulassa vastaanottotiskin luona. Yksi pojista totesi, että ”Tää näyttää ihan hotellin vastaanotolta”. Minä siihen, että ”Oi kiitos! Hienoa kuulla, jos täällä näyttää niin siistiltä, kun ollaan kuitenkin metallipajassa”. Poika suorastaan tyrmistyi: ”Ai onks tää metallipaja?!!”

Opetus 2: Vaikka yritysesityksesi olisi omasta mielestäsi hieno ja hauska, se ei tarkoita, että kohdeyleisö olisi tajunnut siitä edes yrityksen toimialaa.

Tapaus 3:

Yritysvierailuja seuraavana päivänä saimme viitisen kappaletta kesätyöhakemuksia kasiluokkalaisilta. Vanhan pilkunviilaajan sydän ihan lämpeni, kun osa hakemuksista oli huipputasoa.

Opetus 3: Jopa kahdeksasluokkalainen osaa tehdä täydellisen työhakemuksen ilman ainuttakaan kirjoitusvirhettä. Tästä lähtien vaadin sitä entistä kovemmin myös kaikilta aikuisilta.

Kiitos kasiluokkalaiset, oli virkistävää tavata teitä, tervetuloa uudelleen!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin Terävät teinit

  1. Päivitysilmoitus: Ihan lomalla | Ferroplan Blogi

  2. Päivitysilmoitus: Terävät teinit vol. 2 | Ferroplan Blogi

  3. Päivitysilmoitus: Minnan kova koulu | Ferroplan Blogi