Tänään meillä on hyviä uutisia

Selailin lehtiä etsiessäni aiheita blogiin. Talouselämä, Fakta, Etelä-Suomen Sanomat, Kauppalehti, Optio. Jokaisesta löytyi useita artikkeleita, jotka alkoivat sanoilla taantuma, kehno taloudellinen tilanne, kriisitunnelma, kuluttujien huono luottamus talouteen, yt-neuvottelut, ohuet tilauskirjat, eurooppalainen kriisi.

Epätoivoni syveni, kun juttelin muutama viikko sitten puhelimessa erään herran kanssa Lontoon pörssissä vuonna 1924 tehdystä suhdanne-ennusteesta, joka on tähän asti pitänyt paikkansa. Kerroin uskovani ennusteeseen täysin. Sain takaisin ivallisen kommentin, että ennuste tuskin pitää tällä kertaa paikkansa, eikä nousu ala vielä ensi vuonna. Kumpikin totesi puhelun loppuun, että saatpa nähdä.

Mikä hemmetin asenne se tuollainen on?! Jos ei ole muuten tarpeeksi kurjaa, lietsotaan sitä vähän lisää. Pessimisti ei pety ja on helppo sanoa, että minähän ennustin, että lama tästä tulee. Sitten jos ei tulekaan, kaikki ovat tyytyväisiä kuitenkin, niinkö? Ketä positiivinen ajattelu voi vahingoittaa? Mitä pahaa se voi aiheuttaa ja miksi se on yleisesti kiellettyä? Ei ainakaan ääneen saa sanoa, että uskoo tulevaisuuteen ilman, että leimataan naminaminaiseksi.

Kirjoitin viime joulukuussa tästä samasta aiheesta. Elettiin vuoden 2011 loppua ja taantuman taittumiseen oli aikaa vuosi. Uutiset olivat aika lailla yksi yhteen tämän hetkisen kanssa ja negatiiviset aiheet ykkösuutisia. Ennustin silloin taantuman loppuvan tänä vuonna, mutta miten on käynyt?

Olen vaivihkaa hieroskellut käsiäni viime viikkoina lehtiä lukiessani. Lamauutisten joukosta pilkahtaa silloin tällöin valo kuin joulun tähti, kun pienen pieniä uutisia tilauskirjojen täyttymisestä ja ensi vuoden paremmista vientinäkymistä tulee julkisuuteen. Ne hyvät uutiset ovat tällä hetkellä ihan pikkuruisia, talousosion kakkossivulla piilossa, mutta ne ovat siellä kuitenkin.

Viikonloppuna näkemäni mahtava mainos sai minut innostumaan lisää. Yleensä en kuulu miesvaltaisen perheemme kiinnostuneimpiin, kun automainokset pärähtävät ruutuun, mutta tämä herätti mielenkiintoni. Se oli Mersun uusi mainos, jossa kerrottiin A-sarjan olevan Made in Finland. Sitten todettiin jotenkin niin, että Suomi lähtee nousuun hyvistä uutisista ja mainittiin ensi vuonna alkavasta A-sarjan tuotannosta Uudessakaupungissa. Hyvä Mersu, aivan mahtava mainos!

Ota vastaan haaste. Kerro tai jaa Facebookissa tai sähköpostilla joka päivä yksi hyvä uutinen ystävillesi ja tuttavillesi loppuvuoden ajan. Uskon, että hyvän laittaminen liikkeelle aiheuttaa lisää hyvää. Lopuksi, tässä linkki erääseen kymmenen vuotta sitten tehtyyn kappaleeseen, jossa voisi olla meille kaikille iloa:

Arvi Lind – Hyviä uutisia

HYVÄÄ loppuviikkoa kaikille!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin Tänään meillä on hyviä uutisia