Minnan kova koulu vol. 2

Työvoitto! Selvisin henkisesti ja fyysisesti ihan hyvässä kuosissa kasiluokkalaisten minulle pitämästä koulusta eilen. Aineksia oli alusta asti sekä täydelliseen katastrofiin että timanttiseen onnistumiseen.

Pidimme kaksi tuntia samoille ryhmille kuin viikko sitten. Ensimmäinen ryhmä oli se, jonka kanssa olin viimeksi helisemässä. Tunti alkoi jälleen samoilla elkeillä: reppu lensi puolesta luokasta taakse asti kaataen pari tuolia mukanaan. Kylmä hiki alkoi hiipiä otsalleni, mutta olin päättänyt, että nyt ei anneta periksi.

Marssin ensi töikseni luokan takaosaan vilkkaimpien kavereiden luokse, parkkeerasin istumaan samaan pöytään ja kiitin. Kiitin siitä, että sain heidän ansiostaan blogiin hyvän jutun. Kaverit menivät hämilleen, mutta jatkoimme läpän heittoa puolin ja toisin. Toinen pojista leukaili, että seuraavaksi voisin tehdä heistä elokuvan ja silloin lamppu syttyi. Kaverit keksivät leffoihin liittyvän loistavan liikeidean, jota lähtivät työstämään.

Istuimme tiiviisti yhdessä koko tunnin ja sen päätteeksi pojat olivat kahdestaan ideoineet, suunnitelleet, laatineet loistavan liiketoimintasuunnitelman ja tehneet upean mainosjulisteen yritykselleen. Kaverit tekivät alle tunnissa sen, mihin muilta oli mennyt kaksi tuntia. Upeaa!

Olin toisaalta yllättynyt, toisaalta en. Sain vasta toisen tunnin jälkeen kuulla, että tämä kyseinen luokka on koko koulussa melkoisessa maineessa. Se tuntuu surulliselta, koska luokka tietää sen myös itse ja taatusti toimii näiden odotusten mukaisesti. Pojat kertoivat minulle, että ovat aina kaikessa se huonoin ryhmä, joka saa kurat päälleen. Kun ihmettelin sitä ääneen ja kehuin poikien ideoita ja ajatuksia, he totesivat, ettei heitä kukaan koskaan kuuntele.

Orin hampaissa -yritysideakilpailu etenee omalla painollaan, mutta minä pidän huolen siitä, että tämän tapaiset ryhmät, jotka ovat selkeästi ylittäneet itsensä ja etenkin muiden odotukset, palkitaan. Ensimmäinen asia on se, että pyysin opoa välittämään luokanvalvojalle ja koko luokalle erityiskiitokset ja suuret kehut hyvästä työstä. Toinen vaihe on se, että aion ehdottaa lisätsemppipalkintoa ja vaikka osallistua sen kustannuksiin kannustamaan idearikkaita, fiksuja tyyppejä eteenpäin.

Kaksi 45 minuuttista sai minut tuntemaan luokan omakseni. Nyt palan halusta nähdä, miten he vievät projektin loppuun. Toivotan koko sydämestäni menestystä koko porukalle nyt ja tulevaisuudessa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Minnan kova koulu vol. 2