Tukea

Olin mukana keskustelutilaisuudessa, jossa pohdittiin nuorten työllistämistä ja työllistymistä. Ongelmat eivät ehkä olekaan siellä, missä niiden arvellaan olevan.

Tilaisuudessa puhuttiin pitkään nuorten mahdollisuuksien parantamisesta rekrytointitilanteissa. Pääsevätkö nuoret edes haastatteluun ja jos pääsevät, miten he pärjäävät niissä, kun vastassa ovat kokeneemmat hakijat.

Nuorten asenne työn tekemistä kohtaan puhutti paljon. On olemassa nuoria, jotka eivät edes halua työllistyä. Joku nuori oli todennut tylsästä työstä, “ettei oikein näe itseään sellaisessa työssä”.

Todettiin, että nuorilla on myös erilainen työaikakäsitys kuin perinteisesti ajatellaan. Heille kahdeksasta neljään on utopiaa: työtä tehdään mieluummin vaikka kellon ympäri silloin kun on flow päällä ja otetaan rennommin toisena päivänä. (Tämän toteuttaminen missä tahansa tehtaassa on kyllä haastavaa).

Kävi ilmi, että nuorten työnhakijoiden määrässä on suuria vaihteluja eri alojen välillä. Seksikkäillä aloilla kuten mainos- ja lehtialoilla hakijoita riittää ja siellä työnantaja voi valita parhaat päältä. Vähemmän seksikkäillä aloilla kuten perinteinen konepaja- ja metalliteollisuus otetaan se mitä saadaan, jos sitäkään. Meillä on tuuria, koska olemme toistaiseksi löytäneet riveihimme parhaat tyypit, mutta ei tänne tunkua ole. (Olen hyvin huolissani alamme vetovoimaisuudesta kuten kirjoitin artikkelissa HOT Metal).

On olemassa kuitenkin yksi asia, joka vesittää kaiken edellisen, vaikka haasteisiin keksittäisiin juuri oikeat ratkaisut. Kuten mikään yritys ei lomauta tai irtisano ketään huvin vuoksi, yksikään yritys ei myöskään rekrytoi ketään huvin vuoksi. Vaikka valtio tarjoaisi millaiset tuet nuorten työllistämiseen, heitä ei – kuten ei ketään muutakaan, rekrytoida, jos töitä ei ole. Yritykset tarvitsevat lisää töitä. Kun se toteutuu, keskustelen mielelläni lisää rekrytointitilanteiden optimoimisesta kenen tahansa näkökulmasta.

Viimeiseksi esitän kysymyksen, jonka esitin myös tilaisuuden päätteeksi. Missä ovat nuoret tästä keskustelusta? Minä ainakin haluaisin kuulla heidän rehellisen mielipiteensä nykyajan työmarkkinoista, miten he tilanteen näkevät ja miksi sekä miten he näkevät toimialojen väliset vetovoimatekijät.

Avaan keskustelun, sana on vapaa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin Tukea