Hyvät ideat talteen!

person holding light bulb

Organisaatiolla on olemassa ainakin neljä erilaista tapaa suhtautua uusiin ideoihin. Hyvä uutinen on, että suhtautumista uusiin ajatuksiin voi aina muuttaa, ja käytännöt ja kulttuuri elävät joka tapauksessa aina. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että kulttuuri, joka tukee uusien ideoiden kehittelyä, vaatii hieman työstämistä ja ylläpitoa.. Tässä neljä erilaista tapaa suhtautua uusiin ajatuksiin!

  • Ideatoksinen kulttuuri: luovuus ei ole tervetullutta. Uudet ideat nähdään ärsyttävinä. Uusiin työtapoihin ja ajatuksiin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Syntyy oravanpyörä: pessimismi vallitsee, johtuen negatiivisista kokemuksista, koska kukaan ei halua kuulla uusia ajatuksia.
  • Ideatuhlauksen kulttuuri: ideat ovat jokapäiväistä kauraa, eikä niitä ole syytä pohtia tai edistää sen enempää. Uusia ajatuksia pidetään yksinkertaisina, helppoina keksintöinä, eikä niitä käsitellä tai työstetä. Luovuus nähdään tuottavuuden täydellisenä vastakohtana. Tämä organisaatio ei käsittele uusia ideoita tehokkaasti tai järjestelmällisesti.
  • Ideaystävällinen kulttuuri: tämä kulttuuri toivottaa uudet ideat tervetulleiksi. Ihmiset tietävät, että heidän ajatuksiaan arvostetaan. He tutkailevat ideoita, ja heitä motivoi nähdä uusien ideoiden soveltamista käytäntöön.
  • Ideanälkäinen kulttuuri: ihmiset hakevat aktiivisesti uusia ideoita. He haluavat luoda merkitystä ja heitä ajaa uteliaisuus ja olettamuksien kyseenalaistaminen. Ihmiset ajattelevat, että heidän asiantuntemuksensa on vasta lähtökohta jollekin uudelle. He haluavat tuottaa uutta tietoa, sen sijaan että he käyttäisivät osaamistaan pitämään yllä jo vallitsevia hyviä käytäntöjä. Yksiöt ja verkostot toimivat ilman rajoja. Mahdottomuus nähdään motivoivana tekijänä.
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.