Kysy kolme kysymystä ihmiseltä, erotat uteliaan ongelmanratkaisijan heti!

man standing on mountain

Kuinka selvittää, onko ihmisellä ”ei rimpula” -asennetta? Tässä kolme kysymystä, joilla asia selviää.

  1. Kerro minulle itsestäsi, mutta niin, että et voi mainita mitään ansioluettelossasi olevaa?

Mistä puhut, jos et omista saavutuksistasi? Monet ihmiset puhuvat lopulta harrastuksista, kuten ruoasta, liikunnasta tai matkustamisesta. Tämä kysymys selvittää, sujuuko normaali vuorovaikutus. Toisaalta myös utelias ja avoin asenne selviää tällä kysymyksellä.

  1. Toinen on ajatuksia herättävä kysymys, joka selvittää, miten ihminen ajattelee, kun hän kohtaa ongelman. Kannattaa kysyä sellaisen, johon ei ole oikeaa vastausta, kuten: mikä maa tekee ensimmäisenä autolla ajamisesta laitonta? Ja milloin luulet sen tapahtuvan?

Näin vastaaja toivottavasti pohtii asiaa ääneen ennen vastaamista, eikä sano ensimmäistä mieleen tulevaa asiaa. Ainoa väärä vastaus on periaatteessa ”en tiedä”. Parhaat vastaukset menevät syvemmälle: ”jos näin tapahtuu, jokaisen myytävän auton on oltava itseajava”. Tämäkin kysymys testaa uteliaisuutta ja ajattelutaipumuksia.

  1. Kolmas on asiantuntijakysymys, esimerkiksi teknisellä alalla voisi kysyä näin: “arvioi omat tietosi alamme teknisestä kehityksestä asteikolla 1-10.” Jos vastaajaa vastaa yhdeksän tai kymmenen, on syytä pohtia hetki. Onko eri asia olla tekninen asiantuntija töissä, kuin ennustaa alan tulevia trendejä oman työuran ja saavutusten perusteella. Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu seuraavien 10 vuoden aikana tietyllä toimialalla.
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.