Älä tee -lista paljastaa ajankäytön ansat

brown wooden blocks on white table

Alä tee -lista muistuttaa pienistä asioista, jotka kasautuessaan vievät turhaan aikaasi

Jotkin päivittäiset puuhamme eivät hyödytä meitä, tai ovat jopa haitallisia. Usein kyseessä ovat yksinkertaiset ja pienet ​​asiat jotka kasaantuvat päivän mittaan. Älä tee -lista on siis to do -listan vastakohta. Sille listataan asioita kuten ”älä unohda antaa lepotaukoa silmille/hiirikädelle” tai “älä istu yli tuntia paikallaan”, mutta myös ”älä tarkista somea kaiken varalta”

Alä tee -listaus auttaa suuntaamaan energiaa oikeisiin asioihin

Älä tee -listan avulla voi seurata ja tunnistaa tehokkaammin turhia tapoja, joiden alun perin ajatellaan olevan jotenin tarpeellisia. Tähän sisältyy esimerkiksi pakonaomainen sähköpostin tarkistelu pitkin työpäivää, tai tavaksi muodostunut kahvin kittaus. Jos älä tee -lista on paperilla koko ajan nähtävissä, myös tehtävästä toiseen hyppimistä voi vähentää, kun tiedosta, mitä ei kannata tehdä.

Lista auttaa saamaan enemmän aikaan, ja vähentää tehtävästä toiseen hyppimistä

Alä-listaus on hyödyllinen, koska se auttaa pois turhasta toiminnasta, jota toistetaan automaattisesti ilman miettimistä. Joskus nämä toiminnat toistuvat, koska ne ovat helppoja, houkuttelevia tai yksinkertaisesti vanhoja tapoja.

Monille etätyöntekijöille oman kotitoimiston rajoittunut ja vähemmän sosiaalinen työympäristö on lisännyt verkossa vietettyä aikaa, joka voi johtaa aivottomaan selailuun. Tämä rajojen hämärtyminen ja keskittymisen hyppiminen on yksi hyvä syy käyttää älä tee -listaa. Moni vähentää omaa sosiaalista mediaa ja uutisten selailua huomatessaan, kuinka paljon aikaa niihin menee päivän mittaan; usein vireystila tämän korjausliikkeen seurauksena paranee.

Lopuksi

Ei-luettelo on hyödyllisenä kokeiluna siinä mielessä, että se auttaa huomaamaan asioita: ei-luettelo toimii ystävällisenä muistutuksena tärkeistä ja ei-niin-tärkeistä asioista. Keskittyminen on taito, jota  voi harjoitella.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.