Miltä näyttää vuosi 2021 teollisuusmaailmassa?

man in blue jacket standing beside brown wooden post

Deloitte julkaisi raportin, jossa selvitettiin teollisuusyritysten näkymiä vuonna 2021. Raportin vastauksista nousi esiin neljä selkeää trendiä.

Toimintaympäristön muutoksien ennakointi on yhä kriittisempi selviytymistekijä

Vuoden 2020 tapahtumat toimivat herätyksenä: yritysten on syytä varautua todellisiin, globaaleihin yllätyksiin jatkossakin. Usein unohdettu näkökulma on näkyvyys, sillä jos fyysiset tapaamiset ovat jatkossa hankalia, on digitaalisen näkyvyyden syytä olla kunnossa. Näkyvyys voi tarkoittaa eri asioita: jos esimerkiksi demot ja yritysvierailut ovat mahdottomia, on syytä rakentaa vaikkapa virtuaalinen tehdaskierros, jolloin esittelyn voi hoitaa lähettämällä linkin potentiaaliselle asiakkaalle.

Investointi digitaalisuuteen kasvattaa resilienssiä

Yksinkertaisimmillaan digitaalinen kaksonen on fyysisen tuotteen tai sen osan kuva, piirustus tai virtuaalinen komponentti. Se voi olla myös virtuaalisesti esitetty tuotantoprosessi tai jopa fyysinen 3d-tuotantoympäristö. Digitaalisen kaksosen avulla teollisuuden valmistaja voi luoda tuotteen fyysisestä sijainnista riippumatta ja jopa simuloida sen suorituskykyä virtuaalisesti, joutumatta työstämään itse metallia.Johdonmukainen digitalisointi vaatii luonnollisesti investointeja ja kehittämistä.

Vaihtoehtojen tutkailu vähentää häiriötekijöiden vaikutuksia arvoketjussa

Kun teollisuusyritykset arvioivat, miten tuotanto jatkossa toimii, ne kääntyvät modernien digitaalisten työkalujen puoleen: näin voidaan tarkentaa tilannekuvaa esimerkiksi toimitusverkoston osalta. Pandemian alkuaikoina monet yritykset lisäsivät tilannetietouttaan eri tavoin: vastausten mukaan ostajat seurasivat esimerkiksi aktiivisemmin raaka-aineiden ja komponenttien saatavuutta ja hintakehitystä. Jotkin valmistajat investoivat automaatioon ottamalla käyttöön digitaalisen hankintaverkon (DSN) saaden näin reaaliaikaisen tilannekuvan hankinnoista ja komponenttien saatavuudesta.

Häiriöt voivat muokata työvaiheita ja -tapoja josutavammiksi

Jos globaalia epävarmuutta ilmenee jatkossakin, teollisuuden valmistajat todennäköisesti suunnittelevat jotkin työtehtävät uusiksi. 61 % kyselyyn osallistuneista avainhenkilöistä aikoo kehittää jonkinlaista työn ja etätyön hybridimallia eri työskentelyprosesseille seuraavan kolmen vuoden aikana.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.