Miksi CAT vaihtoi jäyhästä konebrändistä kepeään sisältömarkkinointiin?

Caterpillar eli CAT ei ole paljoa mainostanut suurelle yleisölle, ja miksi heidän pitäisikään? Raskaan teollisuuden koneet  ja palvelut eivät välttämättä tavoita potentiaalisia asiakkaita perinteisissä medioissa, kuten televisiossa tai lehdissä.

Caterpillar on kuitenkin muuttanut rohkeasti markkinointiaan, ja puhuttelee nyt suurempaa yleisöä. Yritys on julkaissut esimerkiksi videon viidestä raskaasta koneestaan ​​pelaamassa Jenga-peliä 300 kilon puuelementeillä. Videon pääset katsomaan tästä.

MUUTOS

Caterpillarilla on aina lähestynyt markkinointia melko perinteisesti, mutta se aloitti muutoksen muutama vuosi sitten. Raskaan koneteollisuuden yritykset toimivat usein hyvin perinteisesti ja asiantuntijalähtöisesti. CAT on erittäin vahva, ikoninen brändi, eikä yritys ol plutitänyt suurta meteliä itsestään. Muutama vuosi sitten CAT loi “Built for It” -sloganin ja alkoi rakentaa brändiä sen varaan. Sen sijaan, että se olisi keskittynyt ensisijaisesti brändin vahtimiseen, CAT halusi helpottaa kuluttajien vuorovaikutusta brändin kanssa ja löi kepeämmän vaihteen silmään.

STRATEGIA

Mutta miksi teollisen brändin pitäisi luoda sisältöä, joka vetoaa laajaan yleisöön? Strategian tavoitteena ei ollut pelkästään asiakkaiden, vaan myös potentiaalisten työntekijöiden ja muiden sidosryhmien houkutteleminen sisällöllä, joka kiinnostaa ja innostaa. Caterpillarin tuottama sisältö esittelee  toki brändin tuotteita ja palveluita laajasti: sisällöt vihtelevat maisemointi- ja rakennusajoneuvoista huoltovinkkeihin. Joskus suhde brändiin syntyy jo pienenä: moni työntekijä sekä asiakas on kertonut pienenä leikkineensä CAT-lelukaivurilla: näin mielikuvan rakentaminen alkaa jo pienestä pitäen. Jenga-videon tavoitteena oli lisätä yleistä bränditietoisuutta, jossa se onnistuikin mainiosti.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.