Messumetkuja

Messut ovat perinteiden ääretön avaruus, johon kuuluvat vuodesta toiseen samat kujeet: mies ja roll-up, esitteet telineeseen ja aggressiivista päivystystä oman tiskin takana väkinäinen hymy huulilla. Tähän väliin on kiva iskeä, koska erottautuminen muista on jälleen kerran aika helppoa.

Teemahan meillä jo olikin: hyvin tuulta alleen ottanut Bond-aiheinen Ferronews suorastaan huusi itselleen jatko-osaa. Ja ei muuta kuin Bond-kamaa metsästämään. James Bond ei ole mitään ilman Bond-tyttöjä ja ensimmäiseksi suunniteltiin kampanja Facebookiin tyttöjen löytämiseksi. Kolmiosainen haku julkistettiin peräkkäisinä päivinä, mutta tulos oli tyrmäävä. Odotettujen satojen hakemusten sijaan sain yhteydenottoja tasan nolla. Tässä kohtaa petyin kaikkitietävään Facebookiin pahan kerran. Onneksi mahtavat (ja varmasti ammattitaitoisemmat kuin Fb:n) messuemäntä-Bond-tytöt löytyivät tapahtumapalveluja tuottavasta Red Eventsistä.

Idea osastosta muotoutui olohuonemaiseksi lekottelunurkkaukseksi. Tv-tuolit, tv-tason, telkkarin ja DVD-soittimen sekä 2,5mx3m:n timanttiseinä-suurtulosteen toimitti messuosaston tekijä Messua. Verhoiluun käytetyn mustan satiinin tilasi minua varten ihana Orimattilan verhokulma ja DVD:t lainasi Orimattilan kaupunginkirjasto. Martini-lasien metsästys tuotti yllättäen suurta päänvaivaa. Pikainen soittokierros lähibaareihin kertoi karua tarinaa: suomalaisissa ravintoloissa ei tilata cocktaileja siinä määrin, että laseja riittäisi vuokrattavaksi asti. Vihdoin sain vinkin Astiavuokraus Oy Jubileesta, joka kaivoi varastostaan upeita Martini-laseja. Sipsiteline valmistui oman pajan jätemetallin palasta, joka maalattiin ja aseteltiin satiinilla päällystetyn pahvilaatikon päälle. Kukat, peilit ja “timantit” kaavittiin omista nurkista ja harmaa muovilaatikko muuntui satiinilla kukkapöydäksi.

Koitti kauanodotettu messuosaston rakennuspäivä. Mukaan henkiseksi ja fyysiseksi tueksi lähti äiti, jonka kartanlukutaito takasi sekä Martini-lasien että Messukeskuksen löytymisen säädyllisessä ajassa (mikä ei olisi onnistunut yksin). Kun saavuimme osastolle, näky oli hermostuttava. Seinässä ja banderolleissa komeili väärä (vanha) logo, puolet kalusteista puuttui ja tv oli asennettu väärään paikkaan. Onneksi olimme aikaisia lintuja ja saimme paikalla olleen messumiehen huokailevan huomion kokonaan itsellemme. Pian logo oli vaihdettu, telkkari oikeassa paikassa ja kalusteet osapuilleen osastolla.

Ensimmäinen messuaamu sujui rauhallisissa merkeissä ruuhkassa Helsingissä; tunnin matkaan kului tällä kertaa kaksi tuntia. Viime minuutilla kaarsimme Messukeskukseen ja saimme tavarat sisään halliin. Bond-tyttöjen puvut olivat nekin hukassa hetken, mutta osaset saatiin lopulta paikoilleen.

Bond-tytöt Marita ja Hanna tekivät meihin vaikutuksen heti ensimmäisenä päivänä. Katsellessaan niin iloisia ihmisiä koko päivän ei kukaan voi murjottaa. Vaikka messuilla ei liikaa ihmisiä näkynyt, tytöt jaksoivat hymyillä. Ferroplan-tarroilla varustettuina he kiertelivät ympäriinsä, ja voi kuinka vanha sydän pakahtui ylpeydestä, kun kuulin Hannan sujuvasti esittelevän Vietnamin kompostointilaitoksen projektin eri vaiheita.

Maritalle sattui hauska tapaus, kun Timo Harjakainen esiintyi erään yrityksen osastolla suurin menoin. Paikalla oli varmaan sata pukuherraa ja meidän upeat punapukuiset Bond-tyttömme. Harjakainen bongasi tytöt yleisöstä ja pyysi Maritan lavalle. Siellä mies kyseli, mitä Marita messuilla tekee. Marita heläytti kauniilla äänellään, että “Olen töissä tuolla yläkerrassa Ferroplanin osastolla!”. Upeaa, näin toimii markkinoinnin ammattilainen!

Osastomme herätti messujen ensimmäisenä, vähäväkisenä päivänä suurta ihmetystä ja hämmennystä. Suomalaiset ovat tottuneet siihen, että myytävä tuote on ensimmäisenä esillä ja saimme pitkin päivää selitellä, miten Bond ja Ferroplan liittyvät tai eivät liity toisiinsa. Useimmiten kysytty kysymys oli, “Onko noissa laseissa oikeasti Martinia?”.

Ympäristötekniikan messut jatkuvat perjantaihin saakka, tervetuloa edelleen osastolle 5a35!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin Messumetkuja

  1. Päivitysilmoitus: Geronimoooo! | Ferroplan Blogi

  2. Päivitysilmoitus: Mälsät messut | Ferroplan Blogi