Tänään tarjouksessa: ei oota

Hurraa, lama on ohi, hurraa! Ainakin siitä päätellen, että on olemassa palveluntarjoajia, joilla on varaa kieltäytyä uusista töistä.

En tiedä, huomasitteko lievän ironian alkukappaleen takaa, mutta ainakin minun hermoni  kiristyivät viime viikolla käydyn sähköpostikeskustelun takia. Suunnittelemme kotisivujen uudistamista vastaamaan paremmin strategiaamme. Otin yhteyttä mainostoimistoon, josta olin saanut hyvät suositukset. Vaihdoimme viikkojen aikana useita viestejä ja suunnittelimme leiskaa kovaa vauhtia. Minä lähetin linkkejä esimerkkisivuista, joita olin benchmarkannut ja tunnelman fiilistelyssä alettiin olla pitkällä. Lopuksi pyysin tarjouksen ja sen saatuani ja todettuani asialliseksi, pyysin palvelun tarjoajaa käymään Ferroplanilla. Siitä alkoi alamäki. Sähköpostikeskustelu meni näin:

Minä:

Moi!

Pääsisitkö käymään täällä Ferroplanilla niin voitaisiin keskustella kotisivuista ja tarjouksesta tarkemmin?

Terveisin, Minna

 

Mainostoimiston kaveri vastasi:

Terve,

periaatteessa tuo olisi mahdollista, tosin itse sijaitsen Helsingin toimipisteessämme joten täältä Orimattilaan matkustaminen julkisilla vie käytännössä koko päivän.

Tällä hetkellä aikatauluni on sen verran tiukka että tapaaminen menisi Helmikuun puolelle.

Pystymmekö edistämään tätä puhelin/skypekeskustelulla?

 

Tässä vaiheessa meikäläinen veti aika kovia kierroksia ja rullasi ympäri yritystä urputtamassa savu korvista nousten. Piti oikein keskittyä, että sain näin asiallisen vastauksen aikaiseksi:

Moi!

Olen lähtenyt liikkeelle siitä olettamasta, että valitsemani yhteistyökumppani sijaitsee Lahdessa, niin kuin sähköposti ja kustannusarvionnekin antaa ymmärtää. Ei ole oikeastaan minun ongelmani, miten pääset tänne. Lisäksi matkaa on vain 100 kilometriä, joka siis taittuu jopa bussilla noin tunnissa.

Jos tapaaminen täällä ei järjesty, meidän on valitettavasti unohdettava mahdollinen yhteistyö.

Terveisin, Minna

 

Ja vastaus:

Moi,

Toimistomme sijaitsee Lahdessa mutta ikävä kyllä itse olen Helsingin päässä.

Ja omaa osa-aluettani on juurikin tuo graafinen työstö. Varmaankin tapaamisessa olisi siis tärkeää että juuri minä olisin paikalla?

Se on totta että Lahteen ja sieltä Orimattilaan on hyvät kulkuyhteydet mutta ajallisesti ja kustannuksellisesti sinne tuleminen ei ole järkevää ennen kuin palvelu on meiltä tilattu.

Jos tämä on asian etenemisen esteenä, on ikävä kyllä parasta että yhteistyökumppani löytyy lähempää.

 

Ja minä siihen:

Moi!

Perustan hyvän yhteistyön suurelta osin hyvälle henkilökemialle, joten en voi tehdä hankintapäätöstä ennen kuin tiedän, sattuvatko kemiat yhteen.

Kiitos vielä tarjouksesta ja oikein hyvää loppuvuotta!

Terveisin, Minna

 

Vielä sain vastauksen takaisin:

Terve,

 Tämä on ymmärrettävää.

Oikein hyvää alkanutta vuotta!

 

Että näin. Olen ihan vilpittömästi iloinen, että töitä on tarjolla niin paljon, että niistä on varaa kieltäytyä. Siitä en ole iloinen, että minun aikani meni hukkaan ja saan aloittaa koko rumban alusta toisen toimijan kanssa. Kaikki edellämainitun toimiston materiaalit antoivat ymmärtää, että se sijaitsee Lahdessa, mikä hämmentää minua myös.

Saan päivittäin useita soittoja eri palveluntarjoajilta, jotka anelevat päästä tapaamiseen yritykseemme. Kieltäydyn lähes kaikista. Jos minä siis pyydän jonkun käymään täällä, silloin on tosi kyseessä. Olin täysin valmis ostamaan palvelun, kun olisimme tavanneet kasvokkain. Mitä mieltä olette, olinko kohtuuton, kun en ostanut sikaa säkissä?

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin Tänään tarjouksessa: ei oota

  1. Päivitysilmoitus: Käsimerkkejä ja kotisivuja | Ferroplan Blogi