Hyvinvointia

Mitäpä sitä ihminen vuoden alkajaisiksi muuta tekisi kuin käynnistäisi hyvinvointihankkeen! Ai että hyvinvointihankkeella onkin kyseenalainen kaiku. Ensimmäisenä tulee mieleen lautasmallia esittelevä ravintovalmentaja, joka suosittelee syömään aamiaisen, vaikka ei uppoa millään.

Niinpä. Päätimme. Tehdä. Jotain. Muuta.

Hankkeemme perustuu tasapainoon, joka koostuu neljästä osa-alueesta: Liikunnasta, Ravinnosta, Mielestä ja Unesta. Jos yksikin noista sakkaa, sakkaa kohta kaikki muutkin. Jos sä et nuku, älä uneksi myöskään painonhallinnasta tai liikunnasta mielenrauhasta nyt puhumattakaan. Jos panostat maratoniin, mutta ravinto ei tue sitä yhtään, en tiiä mitä siitä sitten tulee. Jos pää hajoo, veikkaan, että kaikki muut osa-alueet hajoilee siinä samalla. Jii än ee.

Taklaamme tasapainoa julkaisemalla joka perjantain seuraavan viikon Haasteet, joita tehdään omaan tahtiin viikon aikana, jos ja kun siltä tuntuu. Ajatuksena on, että jokainen ferroplanilainen tekisi viikoittain neljä hyvinvointiin vaikuttavaa tekoa. Siitä syntyy kuukausien aikana iso repullinen hyvinvointia edistäviä juttuja, tähän mennessä 32 hyvinvointiin vaikuttavaa tekoa per lärvi tänä vuonna!

Mitä me sitten tehdään? Nythän on jo kahdeksas viikko menossa kovaa vauhtia, joten voin kertoa tähänastisista Haasteista spoilaamatta seuraavia. Olemme tehneet mm. seuraavaa:

Käyty kävelyllä kahvitauolla, roikuttu, harrastettu hengästyttävää liikuntaa, punnerrettu, pelattu sählyä. Lisäksi tuuletettu makkaria ja tehty siitä ajaton ja kännykätön vyöhyke, vähennetty alkoholia ja vältetty raskasta syömistä ja liikuntaa ennen nukkumaanmenoa. Ja vielä kiitetty ja kehuttu työkaveria, annettu hänelle työrauha, soitettu kaverille, pidetty tauot ja listattu iloa tuottavia asioita. Eikä siinäkään vielä kaikki, lisäksi ollaan syöty välipalahedelmiä, juotu vettä, vähennetty suolaa ja sokeria, syöty kasviksia, aamupalaa, välipalaa ja pyydetty kaveri mukaan lounaalle.

Ohje on, että aina, kun homma on hoidettu, pudotetaan värillinen mutteri aihetta vastaavaan mukiin. Mukissa oleva raja kertoo perjantaina, ovatko viikon Haasteet läpäisty vai ei. Tarpeeksi viikkoja läpäisemällä meitä kaikki odottaa yhteinen yllätys (joka on yllätys vielä itsellenikin!). Viikon voi läpäistä vain niin, että jokaisessa mukissa on riittävä määrä muttereita. Siis tasapaino ratkaisee.

Viikolla 3 selviydyttiin näin hyvin.

Helmikuussa, kun rajoitukset höllenivät pääsimme vihdoin starttaamaan Ferroplanin oman sählyvuoron, siitä on sitten höntsä ja leikkimieli kaukana niin kuin varmaan arvaattekin. 😀

Välipalahedelmistä piti kertoa sen verran, että Haastetta jelpataksemme tilasimme tammikuun ajalle hedelmiä ferroplanilaisten syötäväksi. 40 kiloa banskua, omppua ja appelsiineja tuli joka tammikuun maanantai ja kaikki meni aina, mahtavaa!

Hyvinvointihankkeemme lähestyy kevään edetessä loppuaan ja myös palkinto siintää jo silmissä. Siitä lisää ensi jaksossa! 😉

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.